Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de setembre de 2015
0 comentaris

“Hay que lanzar leña a la hoguera de la fe” (paraules pronunciades per José -abans Josep- Canet)

José -abans Josep- Canet Canet, nascut a Llutxent l’any 1949 ha estat nomenat abat de la Col.legiata de Xàtiva per l’arquebisbe n‘Antonio (aquest sí sempre ha sigut i actuat com a Antonio), Cardenal Cañizares. Me n’alegre (del nomenament però no tant de l’actuació que durà a cap el nou abat (o millor abad (sona més fi) en José Canet. Tampoc vull preveure res. Ja m’agradaria equivocar-me

Seria molt llarg d’explicar com el vaig conéixer però no tant el canvi de Josep a José. José Canet fou ordenat sacerdot a Salamanca perquè pertanyia a l’orde del Passionistes. Per cert, el sacerdot de Montixelvo (no, el d’ara) també fou passionista. Després, en un estiu, en què es trencà el braç vingué a atendre la litúrgia al meu poble i fou quan ens van conéixer. Visitàrem Turballos, la Comunitat de l’estimat Vicent Micó (i tot) I d’ací ve el canvi de Josep a José. Celebrava les misses en valencià, predicava en un valencià entenedor fins i tot hagué de “justificar-se” davant d’una feligresa de Llutxent. Aquesta bona dona li va dir que el castellà era més bonic i que l’entenien millor, a la qual cosa li va dir que agafara el missali i li va preguntar tres o quatre paraules en castellà i la dona, sufocada, no sabé contestar-li què significaven, cosa que venia a afirmar que, si algun mot en valencià no entenien, tampoc passava res.

La primera destinació de José Canet ja a l’arquebisbat de València fou Alboraia on va seguir amb la litúrgia en valencià (no amb la mateixa intensitat, però). I després de passar per Sueca o Cullera (no ho sé bé) fou destinat a l’Església del Carme de València. I ara com a premi és nomena abat de Xàtiva. Crida l’atenció que els papes de Canet (així ho diu el diari) siguen Juan Pablo II i Ratzinger. De Bergoglio sols diu que tingué un bisbe auxiliar que pertanyia a l’Antiga Diòcesi de Saetabis.

I així és com un Josep esdevé José (i a més pots fer carrera a l’Església)

VALLADA (la Costera)
12.04.2013 | 5.37
CORPUS CHRISTI
15.06.2006 | 7.11
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.