Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

14 de febrer de 2006
Sense categoria
0 comentaris

FUM I ALCOHOL

Bo, arran de la llei antitabac s’ha parlat molt, i vull dir també la meua. Llegint la premsa m’he assabentat que les xiques fumen més i beuen més alcohol que els xics. Qui ho anava a dir!

Les dades són de Barcelona però poden ser també les de València, Alacant o Girona. Així sabem que el tabac es consumeix per un 5% de xics i per un 8% de xiques (adolescents de 2n d’ESO). L’alcohol per un 10% i 12% respectivament. I, ara ve la bona, el cánnabis per un 15% i un 14% respectivament. Ací s’acosten molt les dades. Són xics i xiques de 14 anys. I s’ha triplicat el percentatge en vuit anys pel que fa al consum de cànnabis. Però el que més crida l’atenció és que baixa el consum de tabac i alcohol (drogues o no -no ho sé- però legals) i augmenta el de cànnabis. Aquest augment s’explica perquè les i els adolescents reben un missatge (al meu entendre) equivocac: se’ls diu que té conseqüències greus la marihuana i a l’hora de fumar-ne veuen que no ho és tant. Consegüentment, arriben a la conclusió que és innocu i menys perillós que el tabac. Ho dic perquè tinc alumnes que així m’ho han fet saber. Fins i tot, a vegades , et trobes que et diuen que està més ben vist fumar cànnabis que tabac. I a mesura que creixen augmenta el consum: als 16 anys ja són consumidors habituals el 14% i als 18 el 28%. No vull ser negatiu però pense que, almenys, cal una reflexió per part de pares, mares, mestres, professors i administració. Igual els transmetem un missatge equivocac.  

I voldria fer referència a la creació d’un nou idioma per part del PPOE (partit popular obrer espanyol). I, com deia diumenge Alfred Bosc a l’Avui, és fill de la Fallera major i del Blauet. Llegiu l’article: és molt bo.

Bona nit, valencianes i valencians. NO ENS DEIXEM PERDRE LA IDENTITAT!!!!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.