Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 d'agost de 2014
1 comentari

FRONTERERS (IV)

Em considere fronterer a l’Església a què pertany des del meu baptisme. Ni me n’isc ni acate summisamemt directrius, catecismes, o codis de dret canònic que pugnen amb la meua raó i amb el missatge de Jesús que trobe a l’Evangeli. Em va entusiasmar l’apertura primaveral anunciada al Vaticà II i em preocupa la involució hivernal soferta després. Em grinyola l’existència de l’Estat del Vaticà i la persistent discriminació que hi sofreixen les dones. No hem d’esforçar-nos per tal que es facen efectives les conseqüències del sacerdoci universal dels batejats i de la col.legialitat de totes les esglésies particulars front al centralisme romà? No som molts els que somiem amb una altra Església, sense finestres ni portes tancades, oberta al món? i els que estem en la seua frontera, no hem d’afanyar-nos tant a transmetre el Missatge alliberador de Jesús, com a ajudar els necessitats i a denunciar profèticament les estructures que causen aquestes víctimes?

PD: Per sort, amb el papa Francesc, aquestes coses poden millorar. De fet, considere que ja van millorant. Bon dia.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Al llibre de la Revelació de Joan (l’Apocalipsi), al capítol 18, hi ha una crida al poble cristià que es troba dins la gran Babilonia perquè l’abandoni, abans de la tribulació.

    No dubto que el papa Francesc sia “bona persona”, el que no m’empasso es que sigui Vicari de res, i encara menys que les estructures de l’Església catòlica apostòlica romana canviaràn.

    L’Església que vostè parla (“sense finestres ni portes tancades, oberta al món”, “sacerdoci universal”, etc.) des de temps de Crist que ha existit. I ha estat perseguida per la catòlica romana. L’Església vaticana sempre ha estat en contra dels fonaments bíblics del cristianisme: la sola Escriptura, la justificació per la fe i el sacerdoci universal.
    A casa nostra, gràcies a Déu (i malgrat l’opressió nacionalcatòlica), podem trobar moltes esglésies amb fonaments bíblics, que els seus membres són vius testimonis de Crist.

    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.