Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 d'octubre de 2021
0 comentaris

Fi de la pandèmia… i ara què) (i II)

La pandèmia en aquesta ocasió, no ha generat teixit social nou, com va poder fer el 15M en el 2008. Però els moviments de base ja estan plantejant, per davall del capitalisme, una altra forma d’entendre la vida i l’organització social, l’economia, la cura… Hi ha lleres per a viure alternativament al capitalisme i aquests espais marginals, són “badalls” al sistema que hem d’anar obrint, donant suport i desenvolupant en els espais on vivim.

Lamentablement ens trobem submergits en un curt termini polític: sols interessa fer plantejaments de cara a les pròximes eleccions. No es pot esperar de la política i dels polítics un canvi social o una alternativa al sistema, ja que ells en viuen, i es nodreixen del seu funcionament. El recorregut cap a la superació del capitalisme és llarg i precisa d’un aprenentatge i una pedagogia a llarg termini, però mentrestant caminem en aqueixa direcció cal crear lleres d’ESPERANÇA, perquè ens estem introduint en un greu nihilisme social. Sorgeix una nova pandèmia. La pandèmia social. Els joves sense futur poden ser una “bomba de rellotgeria”, pel model de ciutadans que pot suscistar aquesta situació prolongada que hipoteca el futur de molts joves.

Hauríem de plantejar 4 o 5 grans lluites, grans objectius a conseguir en un pla mitjà i treballar a mort per ells. Algunes possibilitats podrien ser:
1. Canvi climàtic.
2. Defensa de la persona per damunt dels interessos econòmics.
3. Lluitar per una economia basada en el bé comú.
4. Lluita contra la desigualtat.

Podrien ser els objectius més immediats per anar donant la volta a la truita o, almenys, per a humanitzar el sistema actual.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.