Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

29 de juny de 2012
0 comentaris

Fer front a la pobresa (com ho fa Mariano Rajoy i el PP… i abans Rodríguez Zapatero i el PSOE)

     L’article 41 de la CE declara que “els poders públics mantindran un règim públic de Seguretat Social per a tots els ciutadans, que garantize l’assistència i prestacions socials suficients davant situacions de necessitat”.

… Especialment amb aquells que es troben en les situacions més difícils: els que han perdut el seu treball o no troben la seua primera ocupació; els que s’han vist obligats a tancar el seu xicotet negoci o la seua activitat com a autònoms; els que viuen d’una pensió que a penes cobreix les seues necessitats (…); els que sofreixen la malaltia o qualsevol forma d’infortuni. A tots ells els vull fer arribar un missatge (…) Tot el que humanament es puga fer per tal de millorar la situació ho anem a fer” (Discurs de Mariano Rajoy. Després del resultat electoral del 20N) 

     Doncs ahí estan en primer lloc, les persones i llars afectades per la pobresa. Segons l’INE l’estudi descriptiu de la pobresa a Espanya (2011), se situa al voltant de 9 milions de persones (21%) de la població els ingressos de la qual es troben per davall del 60% de la mitjana. Que el propi INE estableix, per a una llar d’un adult el llindar és de 7.533€, per a una llar de dos adults és d’11.300€, per a una llar de dos adults i un menor de 14 anys és de 15.560€, per a una llar de dos adults i dos menos de 14 anys és de 15.820€.

     Entre aquests es troben, els desocupats (…), un milió i mig de llars amb tots els seus membres en atur i més d’un milió d’aturats de llarga durada (superior a dos anys) als quals se’ls ha esgotat el període de cobrar la prestació per desocupació. Les pensions de viduïtat i les assistencials, les pensions no contributives i assistencials, les rendes mínimes d’inserció, el subsidiu de desocupació i agrícola… rendes, totes elles que es troben per davall de l’índex de pobresa.

(seguirà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.