Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de juny de 2012
0 comentaris

Fer front a la pobresa (com ho fa Mariano Rajoy i el PP… i abans Rodríguez Zapatero i el PSOE)

     Parlem de persones i llars que haurien de convertir-se en la màxima prioritat de les polítiques socials amb vistes a garantir la cohesió de la societat, amb problemes notables d’integració social. La mancança d’una autèntica malla se seguretat (…) fa que la situació d’aquestes famílies es mostre especialment delicada i és probablement el major repte per a la cohesió social del nostre país. Per tal d’invertir aquesta tendència cal un compromís conjunt de les administracions, en el qual s’implique a totes les forces socials.

     Una de les característiques pròpies dels estats de benestar europeus són els sistemes públics de protecció social, que asseguren que cap dels seus ciutadans no tinga recursos bàsics per a una supervivència digna. Això implica un augment de la intensitat protectora, així com millorar i adequar la cobertura de rendes entre les poblacions més fràgils, que estan sofrint amb major intensitat l’actual crisi. Al mateix temps que hauriem de caminar a la creació d’un INGRÉS UNIVERSAL GARANTIT (IUG) com a dret subjectiu. Tot un repte per tal que les paraules no siguen solament declaracions d’intencions sinó compromisos adquirits. 

     PD: Malgrat el que us dic més amunt, sóc molt pessimista al voltant d’aquest fet. Ni el PSOE ha fet res, ni el PP (menys) farà per tal de tenir una societat més justa, més equitativa i en la qual tot el món puga viure dignament. Tant de bo m’equivocara en el meu pronòstic.   


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.