Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de febrer de 2008
4 comentaris

ÉXIT I/O FRACÀS ESCOLAR

Va per endavant que el que habitualment s’anomena fracàs escolar no és més que fracàs social, com mantenen gent de trellat. Doncs bé. La nostra conselleria (d’ací baix) s’ha ideat un nou programa per tal de rebaixar el fracàs escolar: el programa ÈXIT. La conselleria vol rebaixar la xifra del 35% d’alumnes que no supera l’ESO a un 15%. I com ho vol fer? Molt senzill: amb classes de repàs durant el mes de juliol de dimarts a dijous. Les classes sols s’impartiran en les màteries d’anglés, castellà, valencià i matemàtiques. I sols als alumnes de 3r i 4t d’ESO que les vulguen rebre i hagen suspés aquestes assignatures a l’avaluació de juny. La mesura pot afectar, segons dades de conselleria, a uns 21.000 alumnes dels 60.000 que cursen 3r i 4t d’ESO.
Pel que fa al professorat, les farà lliurement qui vulga (dels professors que imparteixen aquests cursos, espere), i tindrem com a premi 100 crèdits per tal de justificar un sexenni. Ni cobrarem més ni ens faran cap reconeixent en forma de diploma o semblant.
Evidentment, a part de poder-s’hi apreciar un cert xantatge (si fas les classes reps el certificat de 100 crèdits), modifica les condicions laborals del professorat sense cap acord amb els sindicats. I si no fóra prou açò, els que ens trobem a meitat del període del sexenni i ja hem fet algunes activitats per tal de tenir els 100 crèdits, què fem amb els que ens poden sobrar? Els traspassem a un/a company/a que no en tinga prou?
Bé, mireu, no sé vosaltres, com a pares i/o professors com ho veureu, però jo tinc una mesura molt més efectiva per rebaixar el percentatge de fracàs escolar: aprovar-los a tots els que suspenem a juny. I ja està. Ni classes ni crèdits ni embolics amb sindicats ni promeses en campanya electoral.

Bon dia.

PD: La fotografia és d’en Xavi Banyuls, del seu fotolog.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. hola company,
    aquesta nova iniciativa confirma la tesi que aquest és un país de parxes i filferros. Rectificar no rectifica ningú, mai, i molt menys els polítics, naturalment.
    Anem posant pegats i endavant. Un company va dir la frase que millor explica el sistema de funcionar d’ensenyament: "es punxa una roda i ens canvien la bateria."
    Es exacte.
    Anims, però i endavant sempre.

  2. Com deia mon pare, aquests polítics tenen més poca vergonya que un mascle de serps. Saben tant d’educació com un ase de cantar òpera. Com molt bé dius en el teu comentari, ens fan un xantatge gens subtil. L’educacíó els destorba. No volen gent formada i que pense per ella mateixa. S’estimen més ninots eixelebrats que es moguen per instints primaris i gens solidaris amb la resta de la societat. Malauradament, crec que aquesta gent que ens desgoverna la tindrem per a molt de temps al País Valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.