Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

18 de febrer de 2016
0 comentaris

Evolució de la família a l’Estat 2014 (i II)

-Conciliació de vida laboral i familiar: és molt feble i no hi ha pràcticament flexibilitat laboral. Poca gent es beneficia dels permissos de maternitat o paternitat, o de demanar excedències i són pocs els que poden dedicar-se a la cura dels seus familiars.

-Atur: 2 de cada 3 aturats són cònjuges i/o persones de referència a la llar, passà d’afectar a 1,1 milions en 2007 a més de 3,7 milions en 2013.

-Renda de Llars: ha caigut la renda mitjana de les llars, i ha afectat sobtretot les famílies amb 3 o més fills. Els pensionistes majors de 65 anys estan sostenint en bona part la crisi de moltes famílies.

-Salaris: han perdut poder adquisitiu des de 2009, cosa que ha provocat un retrocés continu del salari mitjà real per a les famílies, baixant un 5,6% i passant de 1.698€ en l’any 2009 a 1.602€ en 2012.

-Consum: ha descendit la despesa mitjana per llar, que ha caigut en 3.500€ anuals, cosa que ha significat un descens de l’11% en 5 anys.

-Ajudes: Les famílies compten amb unes ajudes tan reduïdes i insuficients que resulten discriminatòries. A diferència de la resta de la UE, la majoria de les famílies no poden accedir a les ajudes pels límits d’ingressos imposats -límit de renda menor d’11.519,6€ bruts/any per a ambdós cónjuges-. L’Estat és, a més a més, el país de la UE que concedeix prestacions a un menor nombre de famílies.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.