Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de maig de 2013
0 comentaris

Evasió i frau fiscal: 1.778,80? a l’any a cada valencià

Dilluns podíem llegir a Levante-EMV que l’evasió i el frau fiscal ens costa a cada valencià (i valenciana) 1.778,80€ a l’any. Evidentment, açò és responsabilitat de cada una de les persones (?) que defrauden o evadeixen diners a Hisenda. I culpa del ministeri d’Hisenda per no filar més prim a l’hora d’investigar i destapar tota l’evasió i frau que ens envolta. Però clar, i no vull acusar ningú, igual és que a aquells que els hauria d’interessar fer front a aquesta realitat no els importa massa. Elles i ells cobren els seus sous a final de mes, sous que, no podem oblidar, es fixen elles i ells mateixos. 

Cal dir també que al País Valencià (senyor Maluenda, prenga’s una pastilleta, no voldria que prenguera mal per llegir o escoltar aquesta denominació tan bella de la nostra terra), l‘economia submergida és d’un 24,3%. No, no som els que més en tenim. Per una vegada, no som els “millors” en coses “lletges”.

I com està açò de l’evasió i el frau fiscal a la resta de l’estat? 

La Rioja és la que més ha de pagar per aquests dos conceptes (2.775,97€),
Aragó (2.285,31€), Euskadi (2.272,08€), Canàries )2.077,91€), Madrid (2.067,74€), Castella-Lleó (2.041,73€) i Navarra (2.037,91€),  La resta no arriba als 2.000€. I la Comunitat Autònoma a qui li ixen més barats l’evasió i el frau fiscal és EXTREMADURA, amb 1.113,48€. I dins d’aquesta quantitat no està inclosa els impostos eludits per les pràctiques agressives de les multinacionals per tal de no tributar a l’estat espanyol. 

I de veritat, mirant aquest panorama, no us entren ganes d’anar-vos-en d’una vegada. El problema és que el (des)govern que tenim ací (al País Valencià) fa més de 17 ha estat votat per la gran part de les valencianes i valencians que cada any hem de pagar 1.778,80€ perquè el PP no fa res per acabar d’una vegada amb l’evasió i el frau fiscal (igual que féu el PSOE quan va governar). Bona vesprada. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.