Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de juliol de 2013
1 comentari

ESTIMAT MIQUEL, de Lluís Llach, Editorial Empúries

És el llibre que acabe de llegir. És un text en què Lluís Llach es despulla i explica les col.laboracions que tingué amb el poeta de Roda de Ter, Miquel Martí i Pol (1929-2003). És un llibre d’obligada lectura per a les persones que volen saber com nasqué el coneixement, l’aproximació i posterior col.laboració del poeta i el músic.

De Lluís i de Miquel, poques coses puc dir que no sapieu els lectors d’aquests bloc. Lluís Llach naix a Girona l’any 1948, i l’any 2007 tanca els quaranta anys de carrera artística que l’ha dut a actuar arreu del món, amb èxits discogràfics sense precedents. Ja ha debutat com a novel.lista amb Memòria d’uns ulls pintats, l’any 2011. I aquest és el seu segon llibre, llibre que em va regalar (un bon amic) i que va acompanyat de dos CD amb totes les col.laboracions de tots dos plegats. 

Lluís Llach explica al llibre el procés, feliçment superat i, al meu entendre mal diagnosticat) d’un melanoma que, segons els metges, patí, i del qual, en cas d’haver estat important (al llarg del llibre no ho dóna a entendre) està ja totalment recuperat. També fa servir els faxos (no hi havia la xarxa aleshores) que  utilitzaven per comunicar-se poeta i músic, i dur a cap les col.laboracions.

La col.laboració de tots dos abraça des del 1982 fins a la mort del poeta (2003). És un lllibre emotiu i revelador, amb un sentit homenatge a la memòria de Miquel Martí i Pol, enguany que fa deu anys que ens deixà. 

El llibre conté un apèndic amb la discografia completa MIQUEL MARTÍ i POL-LLUÍS LLACH, els crèdits i les lletres. Us deixe amb Canto l’amor, del CD Temps de revoltes:

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.