Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de desembre de 2010
3 comentaris

ESGLÉSIA, ON ESTÀS? QUÈ FAS? (1)

     La societat civil en què vivim i de què formem part creients i no creients es defineix per unes característiques de què participa la major part dels homes i dones que pertanyen a aqueixa societat. Aqueixes notes influeixen en les seues vides de forma més o menys conscient. Les notes o característiques més importants són:

     1. La societat és neoliberal capitalista. Açò significa que la gran part dels ciutadans pensa que el capital és el valor superior a tots; que les relacions econòmiques han de regir-se per la llei de l’oferta i la demanda, per la llei de la llibertat de mercat, per la llibertat per a crear empreses; que l’estat o govern es clave el menys possible en aquestes relacions entre capital i treball o entre comprador i venedor. És part d’aquesta mentalitat capitalista la propietat privada dels mitjans de producció i també que cada u pot fer amb els seus béns el que vulga.

     2. La societat és pluralista. En dir que la societat és pluralista s’entén que hi ha diverses persones i grups que tenen idees diverses; els costums diferents; que hi ha persones i grups que tenen normes ètiques i valors diversos. En el fons el pluralisme és una conseqüència de la llibertat de les persones. També participa d’aquesta característica de pluralisme la interpretació dels fets i la veritat: així un fet per a uns està bé i per a altres malament, per a uns és encertat i per a altres és un error i una falsedat.

     3. La societat és secularitzada. Aquesta secularització la podem definir així: l’estat, la societat i l’església estan separades: cada una té independència. Mentre creix la fe en les possibilitats de l’home minva la fe en la intervenció de Déu en la vida de les  persones. Allunyament de les persones de pràctiques religioses i de les normes morals de les difernts religions. Abandó de la moral cristiana i assumpció d’una ètica civil o de cap. Llibertat religiosa per tal de creure o no, per tal de creure el que u vulga o res.

     4. La societat és insensible a les diferències econòmiques NORD-SUD. Les societats del NORD formen els països rics i les del SUD els països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament. A moltes  de les societats pobres del SUD no els manquen recursos sinó que estan o infrautilitzats o injustament repartits.

     PD: Dels papers que trobem al Monestir de Santa Maria de Nassiu (Benicolet, la Vall d’Albaida) 


 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.