Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

19 de gener de 2014
0 comentaris

ES BUSQUEN FAMÍLIES AMB COR (1)

Una notícia de ja fa temps m’ha cridat l’atenció: Càritas Albacete proposa apadrinar famílies en situació precària. Perquè la crisi ha propiciat la precarietat de moltes famílies.

Amb el lema “es busquen famílies amb cor”, la campanya posada en marxa per Càritas Albacete està adreçada a famílies en dificultats econòmiques. Col.laborar és senzill: és suficient donar 20€ al mes per tal de donar suport a les famílies més afectades per la crisi. L’aportació és mínima per a qui pot fer-la, però suposa un important salvavides per tal que per a qui la rep, ja que els imports es destinen a programes d’acollida i acompanyament, ajudes econòmiques i en espècie d’alimentació, habitatge i orientació laboral. A les famílies beneficiàries se’ls garanteix l’anonimat i una quantitat monetària per tal d’afrontar despeses puntuals o temporals.

L’apadrinemant pot ser individual, amb una aportació mínima al mes, o bé a través d’associacions o col.lectius; per exemple els membres d’una entitat recaptaren durant les festes del barri 800€, l’esmentada quantitat serví per tal d’apadrinar durant un any una família en situació de vulnerabilidad extrema o exclusió social.

El diner aportat pels donants es gestiona a través del Servei d’Ajuda Económica a Famílies de Càrites Albacete. Des d’ací, els imports arriben a les famílies apadrinades que reben íntegres els fons que donen els padrins. Així obtenen uns ingressos “per tal de donar resposta a situacions puntuals o temporals” quan passen una situació d’emergència social.
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.