Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 de febrer de 2013
0 comentaris

És açò la democràcia?, article de Carles Senso (LEVANTE-EMV)

Assumisc totes i cada una de les paraules de l’articulista, Carles Senso, us deixe l’article que publicava dimecres a Levante-EMV:

 Carles Senso

No va a tindre tot açò conseqüències? Demà tornarà a eixir el sol i seguirà tot igual? La corrupció generalitzada en el partit del govern no deuria implicar la convocatòria de noves eleccions? Tota la indignació i inclús la ràbia de la ciutadania es canalitzarà únicament a través del mur del Facebook o d´un twitt de 140 caràcters? No va a haver manifestacions massives contra el saqueig de les arques públiques? La major trama de corrupció de la història no va a desembocar en la dimissió del president del Govern? «Estos pagos no han existido, todo lo declaramos», però, pensen que tracten amb xiquets d´un any? Mereixen algun tipus de confiança tots aquests polítics ara, després d´acumular milions i milions d´euros a paradisos fiscals? No hi ha una justícia independent que actue en defensa de la ciutadania? Si acceptes que et represente un delinqüent no eres tu també un delinqüent? No hi ha partits que sàpiguen respondre en aquests moments de crisis democràtica? On és el principal partit de l´oposició? No estarà cabrejat Camps per obligar-lo a dimitir uns personatges que també poden tenir les seues mans tacades? 

És açò la democràcia? No són els membres de la dreta espanyola nous cacics que utilitzen la seua posició pública en benefici propi? Segur que açò no és una dictadura? Pot la ciutadania passar fam mentre els governants, impúdicament i impunicament, s´omplin les butxaques amb xifres d´euros inabastables per a la majoria? Es pot seguir demanant esforços al poble? Quants llocs de treball s´hagueren pogut crear amb tots els diners extraviats pels polítics corruptes? És còmplice la ciutadania si no respon? En què pensa la gent que, malgrat tot, segueix votant-los? Queda algun tipus de moral o d´ètica? Estem construint el país que desitgem per a les generacions venidores? No cal canviar la justícia si la que regeix a l´actualitat és injusta? És l´actual la societat més preparada i la menys compromesa en construir el món en el que creu? És el final d´una era? Està pròxima l´explosió social? Espera la ciutadania que el canvi el protagonitzen polítics per als quals no existeix la crisi? No hi ha resposta per a totes aquestes preguntes? És açò la democràcia?

PD: No afig cap fotografia, sols aquests mots extrets d’ IXENT…

Este hombre no es de ayer ni es de mañana,
sino de nunca; de la cepa hispana
no es el fruto maduro ni podrido,
es una fruta vana
de aquella España que pasó y no ha sido,
esa que hoy tiene la cabeza cana.
 


Ixent, revista d’estudis i comunicacions socials


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.