Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 de febrer de 2015
0 comentaris

Envelliment del professorat (font: Levante-EMV)

Ahir llegíem a Levante-EMV que un de cada tres professors té més de 50 anys i solament el 8% no arriba als 30. Aquesta és la realitat, cosa bastant greu si tenim en compte que l’OCDE recomana que per cada dos docents veterans ha d’haver-ne un de jove. Ací, com no podia ser d’altra manera (expressió que li agrada molt al PP) és a l’inrevés. A més els sindicats ja duen temps denunciant l’envelliment de les plantilles. I aquest fet afecta igualment a l’escola pública com a la privada-concertada (en la privada-concertada el professorat és una miqueta més jove, però sols una miqueta).

Les CCAA que tenen un professorat més jove que la mitjana estatal són: Catalunya (17,2%), Comunitat Foral de Navarra (16,8%), Comunitat de Madrid (15,7%) i Andalusia (15,4%).

Més dades per a la reflexió:

50.000 docents són el professorat que té actualment la conselleria d’Educació. Si cada any se’n jubilen 1.200, està clar que la reposició de 600 places anunciades per a enguany es queden curtes.

45.000 mestres: un informe de CCOO de desembre del 2014 conclou que, en tot l’estat, calen 45.000 docents per tal d’arribar a les ràtios aconsellades per l’OCDE. Evidentment ací estem bastant lluny de fer-ho realitat.

LES CLAUS:

200.000 professors, segons CCOO, caldrà que siguen reemplaçats ja que, a part dels 45.000 que calen, se’n jubilaran 147.000 els pròxims 10 anys.

Dos veterans per un jove: L’OCDE aconsella, com ja hem dit, que la relació entre professors de més de 50 anys i de menys de 30 siga de 2 a 1, DOS VETERANS PER CADA JOVE.

Volem o no qualitat d’ensenyament?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.