Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de juliol de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Entrevista a Francisco Tomás

L’altre dia li feren una entrevista al Liante -com li agrada anomenar-lo Esclafamuntanyes- a Francisco Tomás, rector de la Universitat de València-Estudi General. I em va cridar l’atenció unes quantes de les seues afirmacions.

Per exemple, recalcava el titular de l’entrevista les paraules següents: "Los estudiantes exhiben debilidades en conocimientos, actitudes y aptitudes". Crec que la visió és prou negativa. I no li manca raó en allò que diu. Afirma també: "A saber, el problema es que tengan el suficiente estímulo, cultura del esfuerzo, que no se tiene, espíritu de superación. Que tengan algunos fundamentos básicos formativos como la comprensión, poder comunicarse, hablar en público." Ho diu ben clar. No hi ha cultura de l’esforç ni esperit de superació. Tinc alumnes que cursen batxillerat (1r i 2n) i sols amb l’aprovat ja tenen prou: i aquest fet es nota molt més si la carrera que desitgen cursar no els exigeix cap nota de tall. És a dir, si volen fer una enginyeria i la nota de tall és alta potser sí que facen una miqueta d’esforç, però si volen cursar una filologia i la nota de tall és un 5, amb un aprovadet ja tenen prou. En fi, aquesta és la realitat. Ah, i per si no hi havia bastant amb el que us dic més amunt, la matrícula de batxillerat baixa cada curs. I també, per situar-nos millor, l’alumnat que acaba l’ESO cada vegada és menys: la matrícula baixa a partir de 3r d’ESO. Les autoritats acadèmiques hauran de fer alguna cosa per posar-hi remei. És una opinió modesta. Però la realitat és aquesta.
Bona vesprada.

P.S.: Ja sabia que, després del funeral per les 42 víctimes, les i els participants al Vé EMF agafarien les guitarres i amb les coreografies assajades fa temps ens "deleitarien". I tot això a pesar de la trista desaparició de 42 persones. Ho sent, però no ho compartesc.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.