Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 de novembre de 2012
1 comentari

En el cor… i en els pressupostos

     Els pressupostos retallen un 42,4% el pla d’ajudes municipals amb els ajuntaments. 32.000 persones amb discapacitat queden sense les ajudes del Pla d’Acció específic. L’estisorada elimina 582 centres socials i 25 projectes contra el maltractament infantil. I açò solament pel que fa a la Junta d’Extremadura, segons el Col.legi Oficial de Diplomats en Treball Social de Badajoz. A quines conclusions podem arribar?

 • No fa res aquesta societat amb lamentar-se de les morts ni penúries del dèbils socials si no pressuposta ajudes eficaces per tal que cada poble puga aconseguir una vida digna.

 • No fa res aquesta societat amb proclamar principis a favor de la vida si després no crea estructures reals, econòmiques, d’empar i suport per a aquelles persones per a qui la vida és més dura.

 • No fa res aquesta societat si parla de desenvolupament però aparta del més elemental benestar a aquelles persones que, per la seua situació física, psíquica o social no són “productives”.

 • No fa res aquesta societat si, quan pensa en l’eixida de la crisi, ho fa a costa de retallar en el lloc més fràgil, els dèbils socials, que, normalment, no van a protestar als carrers ni quasi compten a l’hora de sumar vots.

     I per posar punt final a la reflexió podem esmentar el text de Marc, 9, 36-37, en què Jesús acull un xiquet no per la seua suposada ingenuïtat i bondat infantil, sinó pel seu desvaliment: és un a qui cal empar i qui li’l dóna és com el mateix Déu que empara els més dèbils. Negar aquest empar és la pitjor blasfèmia. 

DADES, DADES I DADES
04.01.2007 | 12.32
A General
MANIFEST BLOCAIRE CONTRA EL TRANSVASAMENT
15.05.2008 | 8.42
A General
SANT MIQUEL A GILET
05.04.2014 | 1.08

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Quan l’Església catòlica romana rebutjarà els privilegis que reb de l’Estat?
  Dita Església és l’única institució finançada/subvencionada per l’Estat que no ha sofert cap retallada.
  Pot ser la jerarquia de dita Esglesía no farà res al respecte fins no veure cremades algunes esglésies i temples. Llàstima, però, que aleshores pagaràn justos per pecadors (o sia, que “cremaràn” -com ja ha passat- alguns llocs de culte no pertayents a dita església, si no a les que són finançades per la pròpia feligrèsia). Tindrà de passar quelcom de semblant al què ha passat amb les hipotèques, perquè el catolicisme romà d’aquest pais es posi les piles d’una vegada, i es faça responsable del què és seu?

  Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.