Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de juliol de 2011
1 comentari

Els objectius de Desenvolupament del Mil.leni: on estem? (de Cristianisme i Justícia)

Respostes:

1. a. Aquests quatre països (i 5 més) tenen una expectativa de menys de 6 anys d’instrucció, cosa que significa que un xiquet no acabaria ni tan sols l’educació primària. De fet una gran majoria dels xiquets a penes estarà escolaritzat durant 2 o 3 anys.

2. c. Es pot dir que en els últims 20 anys els nivells d’educació han millorat, encara que començaven en nivells baixos. Països com Txad, Uganda, Níger o Burkina Faso han doblat els anys d’educació, altres com Mali, Guinea, Etiopia o Moçambic han tingut augments encara més grans, mentre que alguns com Angola, Sudan o Tanzània s’han mantingut pràcticament igual. A pesar d’aquests avenços, l’objectiu de l’ONU d’aconseguir l’educació universal l’any 2015 es manté com una quimera.

3. c. Més de 10 països (14, concretament) tenen una esperança de vida que no arriba als 50 anys. Els últims en aquest rànquing són Afganistan i Lesotho amb 44,6 i 45,9 anys respectivament, però també es troben aquesta trista llista la R.D. del Congo (amb més de 60 milions d’habitants), i Nigèria (més de 160 milions d’habitants), ambdós amb una esperança de vida en nàixer de 48 anys.

4. a. L’esperança de vida de Zimbabwe ha minvat als 47 anys. En realitat hi hagué un fort descens fins l’any 2005 (41,7) i ha apujat lleugerament des d’aleshores.
 
(continuarà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.