Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

9 de novembre de 2013
0 comentaris

ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ, SOBRETOT RTVV (i 2)

Hi ha un altre dèficit que agreuja la qüestió: l’escassetat d’usuaris dels mitjans de comunicació formats, capaços d’analitzar críticament el que lligen, veuen, senten o escolten. Aquesta dinàmica dels mitjams de comunicació funciona bé perquè encaixa amb les dinàmiques de la societat, amb la nostra condició humana: hi ha coses que no estem disposats a escoltar, preferim un nivell d’experiència dee sensibilitat primària que no ens faça pensar ni ens qüestione res, estam atontats, tenim tendència a la passivitat , no interessa tant la veritat sinó la meua veritat, etc. Urgeix que el sistema educatiu prepare les persones per tal de situar-se críticament davant els mitjans. Menys retallades i més educació. I afig que la RTVV no es tanca per no haver de tancar un col.legi o un hospital, com afirma Fabra o Císcar,  sinó perquè han balafiat tant que no tenen un duro, i el que és pitjor: el govern de Madrid no els fa ni p… cas, per no afegir que allò de les “señas de dentidad” s’ho passen… i permeteu-me l’expressió.

A pesar de tot el qu hem vist, el sistema representa avui per avui, una sèrie de esquerdes importants. Alguns exemples d’aquestes esquerdes poden ser la quantitat de gent bona que hi treballa (i que, si ens fixem en RTVV SAU, fins ara, almenys, han estat bastant calladets), arriscant de vegades la seua vida, i haurien de contribuir a la lluita per un món més just i menys autosatisfet amb la injustícia, la impossibilitat de tancar del tot l’estructura dels mitjans de comunicació, la insatisfacció que crea el sistema per la distància entre promesa i realitat i, sobretot, Internet. En Internet i fora d’ell hi ha xicotetes coses, que ofereixem altres valors i una altra forma de comunicació que són llavors del Regne que creixen sense fer soroll. 

No vull acabar l’apunt i que semble que no vull RTVV, al contrari, la vull però com cal: LLIURE, DECOCRÀTICA I SENSE MANIPULACIÓ! I quan hi haja alguna d’aquestes  coses, als tribunals (encara que els coste el lloc de treball). Almenys és la meua opinió. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.