Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

7 de febrer de 2012
0 comentaris

Els espiells (1)

     Hi ha persones que diuen no pegar ull, es passen la nit de vigília perquè l’insomni és convidat perenne i molest que es cola irremissiblement. Recorren a un somnífer, amb la facilitat que suposa i a la mà que tenim el remei, sense cap risc d’addiccions a fàrmacs. És que no té vosté un espiell a casa, a l’alçada de l’ull? Faça la prova d’immediat, cap problema amb ell per tal de pegar ull.

     Clar que si l’espiell es presentara a concurs, ningú no el privaria de la medalla d’or a la comunicació. Heu llegit Ací no hi ha qui visca? Es tracta d’una simpàtica obra literària que situa tres senyores davant una porta amb tres espiells. Al més mínim soroll de l’ascensor o en el replà corren com llobes per tal de saber qui és, amb qui ixen o entren, quina roba duen i per descomptat el que parlen. Els garantesc que és la mar de divertit.

     Els espiells de les portes són encantadors, redonets, en lloc estratègic, en el centre… Semblen els melics de les portes. El que no s’entén és per quin motiu els espiells tenen aqueix vidre tan gros. Es voria millor si no hi haguera res. Clar que l’espiell evita molts riscos. Si no hi haguera res, segurament venien els lladres, cridaven i en treure el cap podrien clavar-nos un dit a l’ull, o podrien colar-se pel forat de l’espiell o algun abellot ens posaria l’ull morat i embotornat li pegara per llançar-se a l’atac i colar-se pel forat.

     L’espiell és un invent mil.lenari. Molta gent es pregunta què s’inventà abans, si l’espiell o la porta. La resposta no pot ser més sorprenent, els espiells s’inventaren molt abansd que les portes. De fet en la prehistòria les coves no tenien porta, eren solament un espiell. En l’època difícil, viure sense porta tenia el risc que poguera estrar un mamut i menjar-se’t. No és per a tant, els mamuts són herbívors. Si, doncs com en vinga un i se’t menge la planta dels peus, veuràs quin gust.

     Després de la prehistòria ve aqueixa època dels contes infantils en què tantes princeses ho passen malament per no tenir espiells a les portes.

(seguirà) 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.