Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 de febrer de 2011
0 comentaris

Els ciberactivistes, una nova forma de militància social (i II)

     Abans de continuar amb el text vull dir que compartesc el comentari de l’amiga Maite a l’anterior apunt sobre els ciberactivistes.
     Una altra informació que impactà mundialment fou la divulgació del manual de tortura usat a la presó nord-americana de Guantànamo. Podeu veure el vídeo ací.  
     Un dels darrers episodis que ha fet tremolar els pilars del poder mundial ha estat la filtració de documents secrets de la diplomàcia d’EEUU. L’estratègia bèl.lica nord-americana a escala global divideix de forma maniqueista a tots en amics o enemics. Els activistes de Wikileaks, per no doblegar-se a la submissió del silenci, se’ls tracta com a enemics.
     Com ha estat tradició del capitalisme, als moviments socials que no se sotmeten se’ls reprimeix com a enemics del sistema. En aquest cas la repressió s’ha cebat, per un costat, en el coordinador de Wikileaks, i per un altre, en una estratègia mundial coordinada per diverses agències d’espionatge per tal d’eliminar la pàgina. Amazon i EveryDNS, empreses nord-americanes, deixaren d’hostatjar el lloc de Wikileaks. PayPal, un altre lloc que va cancelar el compte obert per Wikileaks. Suiss PostFinance, banc suís, suspengué els comptes de Julian Assange. Les multinacionals de les targetes de crèdit VISA i Mastercard suspengueren els pagaments per al lloc de Wikileaks.
     D’un altre costat i a favor d’Assange i Wikileaks es posicionaren cinc periodistes internacionals, que reberen les informacions de primera mà: The New York Times, The Guardian, Le Monde, El Pais, Der Spiegel. També hi hagué una reacció de ciberactivistes virtuals i anònims que atacaren les pàgines VISA, Mastercard, Suiss PostFinance i crearen més de 500 espills de la pàgina Wikileaks per tal d’evitar que fóra esborrada. La xarxa social Facebook es va solidaritzar amb Julian Assange i afirmà que no cancel.là la seua pàgina.
     Després d’aquests fets virtuals, ems trobem amb la realitat d’una nova forma de militància política i social que destapa la mentida de moltes informacions maquillades que el poder ens ofereix. L’exemple de Wikileaks ems mostra que, en temps de pensament únic i capitalisme global, hi ha espais per a la resistència. L’ànima humana no es doblega amb facilitat a les formes d’alienació. Aqueixa esperança ens desafia a construir noves formes de militància social que posen el respecte a la vida humana com a valor suprem.
     PD: De les fonts del Monestir de Santa Maria de Nassiu. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.