Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 de març de 2021
0 comentaris

Els braços (I)

Queda de manifest que els braços són un seriós problema amb l’arribada de la pandèmia: prohibides taxativament les abraçades fins en la missa, en els dols, entre familiars, en els comiats d’amics i estan penats els braços pel reglament en certes activitats esportives, com el futbol. Dos davall un paraigüeses mullen els braços però tenen moltes funcions positives: serveixen de para-xocs en les caigudes i colps, guien el xiquet xicotet en els seus dubitatius passos, aguanten injeccions i vacunes i encara que assote un fred hivernal ofereixen per la finestreta del cotxe la documentació requerida per l’agent. Els braços són eixos cilindres de carn que pengen als costats del cos, molt útils per tal que no se’ns caiguen les mans al sòl,i són eficaços en el comportament defensiu, en la vaga de braços caiguts o quan no deixen tòrcer el braç, que és el rebuig a secundar els suggeriments que ens proposen.

Los braços són un estorb altes vegades, vas al cinema i hi ha quatre braços per a tres reposabraços. Ahí sobra un braç! Dius: ja ho sé, el pose per darrere del seient. Nooo! Perquè els seients del cine fan efecte de torniquet. Si la pel.li és llarga se’t talla la circulació. Veient “El que el vent s’endugué” hi ha braços que s’han gangrenat.
De vegades es produeixen distorsions en el llenguatge, com quan diuen, han demanat la mà de la xica. Hi ha almenys una falta de sinceritat, ningú no pensa en la mà de la nòvia que moltes vegades s’amaga en el guant. Se sol posar més atenció en el rostre, en la veu, en les seues opinions, en el físic, ningú fa fotos a la mà de la nòvia. En el mateix casament ja es veu, la nòvia té un ram en un braç i en l’altre el nuvi. El nuvi té en un braç la nòvia i en l’altre Què? Aqueix braç sobra. No paga la pena per a res, ni sap on posar-lo i si agafa les arres, amb freqüència, se n’escapa alguna.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.