Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de novembre de 2010
0 comentaris

Els afectes en la vida (III)

     3. Cal saber donar, però també rebre afectes

     En moltes ocasions els afectes són un camí ideal per a la resolució dels conflictes en la parella, la família, entre els amics o en el treball. Però cal tenir precaució i com indica la professora Pilar Hoyo: “mai no cal instrumentalitzar l’afecte en un conflicte ni fent xantatge ni amenaçant”. Si fem servir malament els afectes acabaran generant males relacions.

     Dos elements a tenir en compte en aqueix creixement: ser bons emissors però també receptors d’afectes. No és suficient amb donar-ne, cal també estar disposat a rebre’n. En tota comunicació, també en els afectes, calen les dues parts, ja que contràriament s’acaba la comunicació. Hi ha persones que tenen certa facilitat a transmetre afectes, però senten certa incapacitat per a rebre’ls i es tanquen com un pinya, són impermeables. Açò no afavoreix la comunicació, sinó que a llarg termini la impossibilita.

     Els afectes s’enrobusteixen amb el tracte amb els altres. La relació, la proximitat, la sinceritat, el respecte, la valoració de l’altre i la llibertat són elements que ens possibiliten voler més l’altra persona i demostrar-li l’afecte. Sense aquests condiments no es poden consolidar, ni tan sols romandre. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.