Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de març de 2013
0 comentaris

El referèndum de les Malvines, article d’opinió del monjo de Montserrat, P. Josep Miquel Bausset (LEVANTE-EMV)

Pràcticament, a la premsa de Madrid ningú no ha comentat la notícia del referèndum sobre la sobirania de les Malvines. L’arxipèlags, amb menys de 3000 habitants, ha votat amb llibertat, continuar com a territori britànic. I tot i que el Senat de l’Argentina rebutjà el referèndum, taxant-lo d’il·legal, no va enviar l’exèrcit per prohibir aquest acte de sobirania popular. La presidenta d’Argentina, que digué que no reconeixia aquest referèndum, tampoc va enviar l’exèrcit per impedir-lo!

El govern de Falkland Islands, ha exigit a l’Argentina que respecte la voluntat del 98,8% dels seus ciutadans a favor de continuar mantenint la ciutadania britànica. I deien: “Que els argentins tinguen clar, que aquesta terra no és seua”. A més, en el referèndum han votat només els ciutadans de les Malvines. No tot el Regne Unit de la Gran Bretanya, que els ha donat la llibertat d’elegir una opció o una altra. Com també passarà el mateix en el plebiscit previst a Escòcia.

En relació al referèndum que vol fer el Parlament de Catalunya, des de la “Meseta”, s’han alçat veus contràries a aquest dret que ha exercit, amb llibertat, les Falklands Islands, argumentant que s’han de respectar les lleis i sobretot la Constitució. I que en cas d’un referèndum, haurien de votar tots els ciutadans de l’Estat! Igual que a les Malvines, no?

Els qui defenen la participació d’Espanya i el respecte a la llei en el referèndum de Catalunya, s’obliden que la llei està feta per als hòmens i no els hòmens per a la llei. I que la llei està al servei dels pobles. O bé creuen que la legalitat no es pot canviar? Si així fóra, no podríem lluitar per acabar amb l’ablació, la tortura o la pena de mort, legals a molts països! No va ser legítima, fa anys, la insubmissió al servei militar, malgrat que la llei obligava a fer-lo? El poble no va tirar a terra el mur de Berlín, que la legalitat mantenia dret? O l’Apartheid! No era també legal? I Gandhi? El seu testimoni a favor de la pau, no va fer realitat la independència de l’Índia? O per parlar del repetidors de TV3 al País Valencià: la “legalitat” i la “llei” del Sr. Camps va obligar a tancar-los. I què ha passat ara amb el Tribunal de Justícia, que ha reconegut la “injustícia” del Govern Valencià?

El referèndum de les Falklands Islands, i el respecte de la Gran Bretanya en aquest procés, és una bona lliçó per als nostres governants, que posen la llei per davant del dret d’un poble a escollir amb llibertat el seu futur! Tant que elogia el Sr. Rajoy el govern del Sr. Cameron, perquè no aprèn dels britànics el respecte a la llibertat i a la voluntat dels pobles?

PD: Compartisc tot el que diu el P. Bausset en aquest article. I el subratllat i negreta l’he afegit jo. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.