Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de juliol de 2012
0 comentaris

El poble pateix (people are suffering)

     Davant del que ens està fent aquest impresentable govern del PP (que solament sap dir que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats i que tenim una herència rebuda que fa fredat, cosa totalment mentida), hem de dir:

  • Eixirem de la crisi: sempre se n’ha eixit. El que no sabem és el nombre de cadàvers, de vides destrossades que es van a quedar pel camí. Sembla que als líders econòmics i polítics no els importa massa.
  • Els bancs són empreses privades; s’afonen, i els diners públics de l’Estat (de tots nosaltres) els assisteix i els treu a flor d’aigua. Ací ningú fa fallida. Els capitostos es freguen les mans.
  • La societat s’ha lliurat amb armes i bagatges al partit de la dreta. Creuen que així anem a eixir d’aquesta. I el que fa aquest grup, pressionant els mercats, és anunciar més sofriment.
  • Es canvia el vocabulari social: a les retallades les anomenen austeritat; al copagament en sanitat l’anomenen tiquet sinitarai; a la desviació de diners públics a entitats bancàries ruïnoses l’anomenen activació del sistema financer. Un llenguatge pervers.
  • Volen fer-nos creure que l’únic camí que queda és sofrir. Però en queda un altre: lluitar per un estat de benestar en què el poble isca guanyant i es controlen les ambicions dels depredadors socials.
     I per si no en tenim prou, cal recordar la paràbola del ric Epuló en Lluc, 16, 14-31, on podem llegir que amb els rics no hi ha res a fer: menyspreen i obliden els pobres, encara que després, si es veuen apurats, reclamen la seua ajuda. volen que els de sa casa siguen els únics beneficiaris dels béns de la vida. No creuen als profetes que diuen que la igualtat és l’horitzó de l’humà. Per això, el que cal fer és plantar-s’hi i no cedir a les caníbals pretensions disfressades de plantejament econòmics.

     Davant del sofriment dels altres, SOLIDARITAT I LLUITA. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.