Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de setembre de 2019
0 comentaris

El Papa reitera la seua crida a ser una Església en eixida

Com a preparació de la Jornada Mundial del Migrant i del Refufiat, el Papa Francesc va enregistrar un vídeo missatge en què reiterà la seua crida a ser una Església “en eixida” que busque els més allunyays i exclosos de la societat.

El vídeo va ser presentat el passat 2 de juliol per la Secció de Migrants i Refugiats de la Santa Seu en preparació de la jornada del 29 de setembre, demà, que té per lema “NO ES TRACTA SOLS DE MIGRANTS”

En el seu missatge, el Sant Pare assenyala que “el món actual és cada vegada més elitista i cada dia és més cruel amb els exclosos”. A més, va indicar “els països en vies de desenvolupament segueixen esgotant els seus millors recursos naturals i humans en benefici d’uns pocs mercats privilegiats”.

“Les guerres afecten sols algunes regions del món, tanmateix, la fabricacio d’armes i la seua venda es duu a cap en altres regions, que després no requereixen fer-se càrrec dels fefugiats, no volen, no ho accepten”, va denunciar.

“Els que pateixen les conseqüències són sempre els xicotets, els pobres, els més vulnerables, a qui se’ls impedeix asseure’s a la taula i se’ls deixa sols les “molles” del banquet.

En aqueix sentit, Francesc reiterà la seua crida a ser una Església “en eixida”, que “sap prendre la iniciativa sense por, eixir a l’encontre, cercar els llunyans i arribar a les cruïlles del camí per tal de convidar els exclosos, a qui nosaltres mateixos estem excloent com a societat”.

“El desenvolupament exclusivista fa que els rics siguen més rics i els pobres més pobres. El veritable desenvoplupament és inclusiu i fecund, llançat cap al futur”, va acabar dient el Papa.

El vídeo es va publicar un dia després que el Papa celebrara el 8 de juliol una missa pels migrants en la  basílica de Sant Pere del Vaticà.

La missa era per a commemorar el sisé aniversari de la visita de Francesc a l’illa italiana de Lampedusa, a on solen arribar migrants des del nord d’Àfrica. En l’Eucaristia participaren al voltant de 250 persones entre migrants, refugiats i voluntaris que es comprometeren per a salvar les vides d’aquestes persones.

MONTCADA
10.02.2011 | 5.52
L’ÈNOVA
26.02.2010 | 6.28
CANALS
20.04.2009 | 12.49

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.