Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de maig de 2013
0 comentaris

El papa Francesc ja parla català (Catalunyareligio.cat)

Per a mi és importantíssim aquest fet. A partir d’ara, com podeu llegir, tot seguit, podrem llegir els textos i homilies del papa Francesc en la nostra llengua. Endavant, sant Pare! I sàpia que hi ha un raconet del món que parla una llengua (el català), i també volem escoltar-lo prompte en la nostra llengua. De moment, és un pas… i molt important, i més ara que, des de la meseta, solament fan que entrebancar el pas lliure d’un poble que té els mateixos drets que qualsevol altre a ser lliure, a ser el que vulga ser, a ser en definitiva poble. 

 (CR) A partir d’ara podreu llegir el papa en català. Les primeres homilies, discursos i gestos del papa Francesc han definit la novetat d’aquest pontificat. Per remarcar el vigor d’aquestes paraules i imatges, a partir d’ara a CatalunyaReligió.cat oferirem la traducció al català del les principals homilies i discursos del papa Francesc.

“Les homilies del papa Francesc” és el primer espai on estaran disponibles en català les paraules de Francesc de forma permanentment actualitzada. Amb aquesta traducció, CatalunyaReligió.cat se suma a la llarga tradició de l’Església a Catalunya a presentar en català els principals textos eclesials.

Per afavorir la difusió la difusió d’aquests textos, també hem creat un perfil propi de twitter del papa Francesc en català: @PapaFrancesc i una pàgina alFacebook, gestionats per CatalunyaReligio.cat

Una de les novetats que ha cridat més l’atenció en les primeres setmanes de pontificat són les homilies pronunciades a la casa Santa Marta, on Francesc va decidir quedar-se a viure per no tancar-se als Apartaments Pontificis. Cada matí oficia amb l’assistència de diversos col·lectius convidats a iniciar el dia amb una celebració eucarística amb el papa.

És un nou atri de comunicació directe i espontani, amb les reflexions a partir de l’Evangeli del dia, pronunciades sense papers, i que després reprodueixen els serveis d’informació de la Santa Seu. Aquesta espontaneïtat permet aproximar-se millor al pensament i als projectes del papa Francesc. Les frases directes i les imatges significatives també són molt presents en aquestes homilies.

L’espai de “Les homilies del papa Francesc”, junt amb altres discursos i homilies, també recull imatges significatives del seu inici de pontificat que parlen tant com una homilia, com la seva primera aparició pública el dia l’elecció o el lavatori del peus en un centre de menors reclusos.

Si disposeu d’una web o d’un bloc, podeu incorporar l’enllaç permanent i l’actualització automàtica d’aquests continguts a través del canal RSS.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.