Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de desembre de 2013
0 comentaris

El papa Francesc i Pere Casaldàliga

Segons em fa saber la publicació ARAGUAIA amb el bisbe Casaldàliga, del mes de novembre, el papa Francesc, en els sis mesos de pontificat, l’ha anomenat explícitament dues vegades. I és que tots dos tenen una forma comuna de ser i de fer església: SOBRIS, AUSTERS i PROFÈTICS. 

El passat mes d’agost, en iniciar el Capítol General de l’Orde de Sant Agustí, el papa volgué celebrar la missa d’obertura. I quan acabà la missa, volgué saludar tots els presents. I quan ho féu amb el P. Paulo Gabriel, aquest li va dir que havia viscut 20 anys amb Pere a la Prelazia de Sâo Felix do Araguaia, i que venia d’estar amb ell quasi tot el mes d’agost. La contestació del papa Francesc no va poder ser millor: “Diga-li que el porte al cor”.

I en l’audiència d’ A. Pérez Esquivel, li duia un missatge de la seua part al papa, i li féu lliurament d’una còpia del “Pacte de les Catacumbes”, manifest creat pels bisbes durant el Concili Vaticà II a favor d’una església pobra i per als pobres. I el papa Francesc va dir amb total claredat: CAL CERCAR LA VERITAT, LA JUSTÍCIA i LA REPARACIÓ” tot mencionant els màrtirs de tot el món. I fou aleshores quan el papa va citar entre els profetes: els Teòlegs de l’Alliberament, Pere Casaldàliga, poeta i bisbe que viu al Brasil, Leonidas Proaño, bisbe de l’Equador, Òscar Romero, bisbe assassinat al Salvador i el bisbe
Helder Càmara”
 

PD: Done les gràcies a la fundació “Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga” per facilitar-me la redacció d’aquest apunt 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.