Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

5 de maig de 2020
0 comentaris

El papa Francesc demana a les parròquies eixir a la trobada dels ancians sols (i II)

“Els demane que no es quede en una iniciativa aïllada, sinó que marque l’inici d’un camí d’aprofundir i discernir pastoralment. Ens cal canviar els nostres hàbits pastorals per a respondre a la presència de tantes persones grans  en les famílies i en les comunitats”, demanà el Papa.

A més, el Pontífex explicà que “en la Bíblia la longevitat és una benedicció” perquè “ens enfronta a la nostra dependència mútua, als nostres llaços familiars i comunitaris, i sobretot a la nostra filiació divina”. En aquesta línia, assennyalà que “l’Església es converteix en un lloc on les generacions estan cridades a compartir el pla d’amor de Déu, en una relació d’intercanvi mutu dels dons de l’Esperit Sant”.

“Quan pensem en els ancians i en parlem, sobretot de la dimensió pastoral, hem d’aprendre a canviar un poc els temps dels verbs. No sols hi ha un passat, com si per als ancians sols hi haguera una vida darrere seu i un arxiu florit. No. El Senyor pot i vol escriure amb ells també noves pàgines, pàgines de santedat, de servei, d’oració… Avui voldria dir-los que els ancians són també el present i el demà de l’Església. Sí, són també el futur d’una Església que, juntament amb els joves, profetitza i somia! Per això és tan important que els ancians i els joves parlen entre ells, és molt important”.

Així mateix, el Papa Francesc explicà que els avis “són la baula indispensable per a educar els xiquets i els joves en la fe. Hem d’acostumar-nos a incloure’ls en els nostres horitzons pastorals i a considerar-los, de forma no episòdica, com un dels components vitals de les nostres comunitats. No solament són persones a qui estem cridats a ajudar i protegir per a custodiar les seues vides, sinó que poden ser actors d’una pastoral evangelitzadora, testimonos privilegiats de l’amor fidel de Déu”.

Finalment, el Sant Pare agraí a qui dedica les seues energies pastorals als avis i als ancians i augurà que “el que avui és la sensibilitat d’uns pocs esdevinga en el patrimoni de cada comunitat eclesial”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.