Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

15 de febrer de 2009
0 comentaris

El Palauet per al cardenal García-Gasco, Agustín

Ja feia dies que volia dir-hi la meua. El passat 9 de febrer Levante-EMV ens informava que el cardenal Agustín residiria, a partir del moment en què deixe el timó de l’arquebisbat -cosa que no m’acabe de creure si segueix residint a Montcada-, en una ala de tres plantes del Seminari Metropolità de València (a Montcada). Ací podeu llegir-ne la notícia. Aquest fet no hauria de ser noticiable si no fóra perquè don Agustín García-Gasco ha estat durant els anys que ha estat arquebisbe de València massa escorat cap a posicions dretanes (i si ho voleu més clar: al costat del PP). Són nombrosos els moments en què ha estat fotografiat al costat de Saplanes, Barberans, Cotinos i Camps. I si no, repasseu l’hemeroteca. 


No sóc jo qui li ha de dir a ningú on pot o no fixar la seua residència. Però que, abandonat el timó de la nau valentina, es quede ací, em sembla com una manera de fer de cresol (la del Pardo, ho rercordeu) per tal que Carlos Osoro seguesca al peu de la lletra les seues indicacions. 

I pel que fa al “palauet” cal dir que les obres afectaran a tres plantes. Hi haurà dependències per al cardenal i el personal del seu gabinet. Despatx oficial i per al personal. Una sala de reunions i inclús una capella privada. I també, com no podia ser d’altra manera, habitacions per a convidats. Les reformes estan valorades en uns 200.000€, clar que, si recordem que un altre cardenal i valencià, Ricard M. Carles, també ha fixat la seua residència en una torre de la part alta de Barcelona, no ens ha d’estranyar gens que don Agustín actue així. En fi… i de moment el Missal en valencià sense publicar-se ni aprovar-se la seua edició per part del cardenal. I com deia no sé qui, Carlos Osoro ja deu tenir molt avançades les seues classes de valencià. Que Déu ens agafe confessats!
 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.