Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 de febrer de 2021
0 comentaris

El món està dividit en dos classes de persones (i II)

D’aquest episodi de la vida de Jesús el Pontífex extrau un ensenyament: “L’oració d’acció de gràcies comença sempre des d’ací: del reconéixer-se precedits per la gràcia”.
“Hem estat pensats abans que aprenguérem a pensar; hem estat estimats abans que aprenguérem a estimar; hem estat desitjats abans que en el nostre cor sorgira un desig. Si mirem la vida així, aleshores el ‘gràcies’ esdevé el motiu conductor de les nostres jornades”.
L’oració d’acció de gràcies és tan important per als cristians que dóna nom al sacrament central de la fe cristiana: l’Eucaristia.
La paraula grega de què deriva el terme “Eucaristia” significa “acció de gràcies”. “Els cristians, com tots els creients, beneeixen Déu pel do de la vida. Viure és abans de tot haver rebut. Tots naixem perquè algú ha desitjat per a nosaltres la vida”.
L’agraïment per la vida rebuda “és sols la primera d’una llarga sèrie de deutes que contraem vivint. Deutes de reconeixement. En la nostra existència, més d’una persona, ens ha mirat amb ulls purs, gratuïtament”. “També l’amistat és un do de què estar sempre agraïts”.
A més, destacà que durant el temps de Nadal és un moment propici per a l’oració d’acció de gràcies. “Les narracions del Nadal estan plenes d’orants amb el cor eixamplat per l’arribada del Salvador. I també nosaltres hem estat cridats a participar en aquesta immensa exaltació”.
El papa Francesc conclogué la seua catequesi: “Tractem d’estar sempre en l’alegria de la trobada amb Jesús. Conreem l’alegria. Tanmateix, el moment després d’haver-nos enganyat, ens deixa sempre tristos i sols. Si estem en Crist, cap pecat i cap amenaça ens podran impedir mai continuar amb alegria el camí, junt a tants companys de viatge”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.