Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 de desembre de 2013
0 comentaris

El 42% de les consultes al Defensor del Professor són per agressions, insults o amenaces

Era un titular de Levante-EMV de dilluns passat. Si ens fixem bé falten 8 punts per tal d’arribar al 50%. Quina societat tenim! Què estem fent amb els fills i les filles? Si seguim llegint la notícia ens assabentem que sis de cada deu solicituds corresponen a mestres de Primària, tres vegades més que les realitzades pels de Secundària. Seguisc preguntant-me què fem amb les i els fills?

Aquestes dades són de l’informe del curs 2012-2013, en què la Defensora del Professor de la Comunidad Valenciana (sic) atengué més de cent consultes. Sí, ja sé que em direu, que cent, entre tant professorat, és molt poc. Doncs no. Amb una de sola ja seria per tal de prendre mesures.

Aquest 42% són d’atacs de pares i alumnes al professorat. I cal dir, això ja és vergonyós, un 9% són falses acusacions, un 2% pressions per modificar notes, un 3% per insults d’alumnes, un 8% per amenaces i assetjaments de l’alumnat, un 3% per agressions d’alumnes, un 5% per amenaces i assetjament de pares i un 11% per faltes de respecte.

I en aquest informe apareix la figura del pare-mare helicòpter, aquelles i aquells que intenten agranar de l’entorn del seu fill a tot aquell que li impedisca ser el centre d’atenció o actuar al seu lliure albedriu, sense importar-los recórrer, per tal d’aconseguir-ho, a falsejar fets, calumniar o denunciar injustament

Per si us cal, ací teniu la pàgina del Defensor del Professor. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.