Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

16 d'octubre de 2019
0 comentaris

Educar en la era digital (I)

Presència dels sentiments

Els sentiments estàn presents tant en la vida personal de cada u com en les relacions que establim amb la resta. Estàs sol i pots estar recordant insults que t’ha adreçat el teu company de feina o de classe, el/la  teu/a espòs/a i aqueix record et fa sentir-te enfadat. El fill et duu les notes que són molt bones i tens una pujada de felicitat. Tanta que et derreteixes!

Desencadenants

En realitat sempre hi ha un fet real o imaginat que fa que ens brollen els sentiments de forma rapidíssima i involuntària. De vegades els sentiments semblen una suau brisa i altres són com una ràfega de vent que  pot endur-se per davant tot el que pilla, fins l’amor paterno-filial. De la mateixa manera els sentiments apareixen com un ajust de comptes, una venjança sutil i amb freqüència inconscient.

També es pot dir que hi ha situacions en què u està convençut que l’altre t’ha fet quelcom que et molesta, et perjudica, et danya un bé o  t’impedeix un dret o aconseguir un objectiu o una meta. I ahí brollen els sentiments.

Tampoc és rar que u tinga sentiments per coses que ell/a mateix/a fa malament o per no fer les coses bé i tanmateix troba a faltar en altres la culpa del que sent.

En definitiva, els sentiments sorgeixen perquè u pensa, s’imagina o creu que un altre li impedix un dret, li danya un bé. li impedix viure i actuar segons l’ètic i segons les seus propes gustos o desitjos. Sempre que algú et danye  els teus béns o et semble que ho fa en aqueix moments s’obre l’aixeta o el pantà i tot, cos i ment, s’altera. També siorgeixen els sentiments quan ens succeeix quelcom agradable, positiu o esperat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.