Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

16 de març de 2013
0 comentaris

DRETS DE LA INFANTESA (traduït d’un text per a una celebració comunitària)

TOTS ELS NENS TENEN DRET A LA VIDA. Perquè des de les institucions es faça tot el possible per l’alimentació, el desenvolupament i la supervivència de tots els nens de la terra. 
 
TOTS ELS NENS TENEN DRET A LA SALUT. Perquè les multinacionals farmacèutiques ajuden que cap nen del món li falte l’atenció mèdica necessària.

TOTS ELS NENS TENEN DRET A LA LLIBERTAT. Perquè els governs lluiten amb fermesa perquè cap nen del món quede privat de la seua llibertat.
 

TOTS ELS NENS HAN D’ESTAR PROTEGITS CONTRA L’EXPLOTACIÓ LABORAL. Perquè arribe un dia en què l’únic treball que hagen de fer els nens siga el que els manen els professors en l’escola. 
 
TOTS ELS NENS HAN D’ESTAR PROTEGITS CONTRA ELS MALS TRACTES. Perquè s’eradiquen els maltractaments als nens de tot el món i es canvien les bufetades per les abraçades.

TOTS ELS NENS TENEN DRET A L’EDUCACIÓ. Perquè algun dia tots els nens del món puguen tenir un llapis i els mitjans necessaris per fer els deures escolars i rebre una digna educació.

TOTS ELS NENS TENEN DRET A LA LLIBERTAT DE PENSAMENT I OPINIÓ. Perquè s’escolte la veu dels nens al món i en l’Església, i se’ls tinga en compte en la presa de decisions.
TOTS ELS NENS DISCAPACITATS HAN D’ESTAR PROTEGITS. Perquè superant la discapacitat d’amor que pateixen tants cors humans, fem el possible per la integració social de tots els infants més enllà de les seves minusvalideses. 
 
TOTS ELS NENS TENEN DRET AL JOC. Perquè cap nen li falte el necessari per jugar, com són els seus pares i uns bons amics.
 
TOTS ELS NENS TENEN ELS MATEIXOS DRETS. Perquè, amb l’Evangeli de Jesús al cor, lluitem sense parar per la gran utopia de la igualtat entre tots els nens de la terra.

4 llibres 4
20.06.2014 | 6.05
SAÓ, MARÇ 2014
16.04.2014 | 7.05

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.