Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

22 de juny de 2011
0 comentaris

Dos sacerdots i dos diaques nous a l’Abadia de Montserrat

     Ja em faig fer ressò d’aquest fet fa uns dies amb un article del monjo Josep Miquel Bausset, monjo que demà serà ordenat sacerdot, juntament amb Manel Gasch, per l’arquebisbe d’Urgell. En la mateixa cerimònia també rebran el diaconat els monjos Sergi d’Assís Gelpí i Carles Xavier Noriega. Si Déu vol, podré assistir a la cerimònia d’ordenació sacerdotal del monjo, amic  i alcudià, Josep Miquel Bausset, i la resta de monjos, demà a la vesprada al Monestir de Montserrat. Ací us deixe la informació de Catalunyareligio.cat:

(Abadia de Monsterrat) Dijous, 23 de juny, a les 16.30h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria la cerimònia d’ordenació de dos preveres i de dos diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats, Josep Miquel Bausset i Manel Gasch, com a preveres, i Sergi d’Assís Gelpí i Carles Xavier Noriega, com a diaques, seran presentats a l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, que presidirà la cerimònia, pel pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri, d’acord amb el seu Consell.

 
L’administració del sagrament, que tindrà lloc dins la celebració de la missa, trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi ha la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe. Posteriorment, els nous diaques i els nous preveres rebran els signes propis del seu ministeri: la dalmàtica i l’evangeliari per als diaques, i la casulla, el calze i la patena, als sacerdots, a qui també s’ungeixen les mans amb el crisma.
 
Els nous preveres i diaques
 
Josep-Miquel Bausset i Verdú va néixer a L’Alcúdia, arxidiòcesi de València, el 24 d’octubre de 1955. És llicenciat en Biologia. La professió solemne la va fer el 8 de setembre de 1990 i la seva ordenació de diaca el 8 de desembre de 2006. Actualment és adjunt del mestre de novicis.
 
Manel Gasch i Hurios va néixer a Barcelona el 5 de setembre de 1970. És llicenciat en Dret i en Teologia. La professió solemne la va fer el 3 de febrer de 2002 i la seva ordenació de diaca també va ser el 8 de desembre de 2006. És professor de Teologia Dogmàtica a l’Escola Teològica de Montserrat.
 
Sergi d’Assís Gelpí i Abradó va néixer a Malgrat de Mar el 25 d’agost de 1975. És llicenciat en Filologia Catalana. La professió solemne va tenir lloc el 15 de maig de 2005 i actualment és el prefecte de l’Escolania.
 
Carles Xavier Noriega i Merino va néixer a Barcelona el 14 de maig de 1964. És enginyer de telecomunicacions. La professió solemne la va realitzar el 8 de desembre de 2007. ha acabat recentment la llicència en Teologia monàstica a Roma.” 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.