Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 d'abril de 2015
1 comentari

DONAR GRATUÏTAMENT (d’un paper trobat en un calaix)

Us en faig la traducció:

Què guanya el roser creixent i donant roses? Que guanya el blat podrint-se en la terra, donant tija, després espiga i després gra? Què guanya el sol lluint, donant calor i llum? Què guanya l’arbre donant fruit? Res, únicament que les persones ho puguem aprofitar i fer-ne ús.

Què guanya el riu corrent i regant els camps? Què guanya l’aire bufant i deixant-nos respirar? Què guanya el cotxe corrent i fent quilòmetres?

És curiós. Tot funciona gratuïtament. Solament les persones  traiem guanys per a nosaltres mateixos amb el que som i amb totes aqueixes coses.

M’ature davall d’un cirerer. Ofereix els seus fruits gratis. Ell no cobra res. Li agafem el fruit. O el tallem, o el podem. Em deixa sorprés. Totes les coses donen gratuïtament el que són i el que tenen. I no exigeixen res a canvi. Si els donem alguna cosa (adob) és per tal que rendesquen més. Però ells no demanen res. Ho fan gratuïtament.

Aquesta és la paraula: GRATIS. Sense demanar res a canvi, sense cecar res en benefici propi.

És fenomenal que nosaltres ens semblem a la natura, donar-ho tot gratis, sense esperar res a canvi, perquè el normal és viure i donar-nos.

Almenys que siguem com el roser: dóna fruits per tal que les veiem, les olorem i gaudim la seua bellesa.

M’agrada passejar al matinet pel camp. I hi ha quantitat de fruits naturals. Hi ha alguns que són més generosos. Sense demanar res a canvi, sense haver rebut gens d’adob ni insecticides, donen el seu fruit saborosíssim. Així les pomes, les mores, els cirerers silvestres, els bolets, els aranyons… Poseu el nom d’altres moltes que vosaltres coneixeu i gaudiu. Solament amb al sol i la pluja produeixen exquisits fruits.

I els caragols… i els peixos de diverses classes, al riu  i… les muntanyes i les roques. La natura és una gran lliçó de generositat.

Gràcies. Que rica m’ha sabut aquesta cirera!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.