Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

23 de febrer de 2021
0 comentaris

D’homes i grups armats

L’enveja i l’odi al cor són origen de violències, agressions i assassinats individuals i col.lectius. Aquests es fan més fàcils i virulents quan es fan servir armes.
Quines foren les més primitives? De les mítiques maixelles d’ase dels relats bíblics, la fona amb la qual el xicot David va tombar el gegant Goliat o les falçs dels segadors de què parla el conegut himne català.
Després apareixeren les espases i les llances, les fletxes i saetes amb els arcs i ballestes, el foc grec i, amb la pólvora, los arcabussos i els canons. Seguiren els invents destructius i arribaren les pistoles, revòlvers, fusils, ametralladores, les bombes, els coets que duen la mort i destrucció des de mils de quilòmetres de distància.
La creació en el segle XIX dels Estats nacionals fou unida al servei militar obligatori. L’exèrcit era definit com la nació en armes. La defensa de les fronteres i la protecció dels poderosos front a possibles rebel.lions populars fou la seua missió.
Si hi ha mercat d’armes és perquè hi ha gegantescos fabricants que les produeixen en abundància. De totes classes, d’ús individual i col.lectiu. Coneixem el nom dels principals estats en el territori dels quals estan assentats. Entre ells està el nostre.
Hi ha unes regles internacionals que restringeixen la seua venda a països on es violen els drets fonamentals. Però s’incompleixen sistemàticament. L’opacitat regna en aquest negoci qie, juntament al narcotràfic i la trata de persones, és la més gran font mundial d’ingressos per a negociants sense escrúpols.
Els països en guerra, interna o contra altres estats, són els més grans compradors d’armes per als seus exèrcits. Juntament amb ells, ètnics o religiosos, que pugnen per implantar les seues ideologies per la violència.
I contra qui s’usen les armes? Principalment contra poblacions dones, ancians i xiquets, els no combatents són els que sofreixen en els seus cossoss, aquest negoci criminal. De que serveix un Dret Internacional que ho prohibeix?
On queda aquells profecia bíblica que de les espases es forjaran relles? No cal, per pur interés de supervivència, el desarmament universal? Pero és possible la destrucció dels instruments bèl.lics sense un previ desarmament dels cors? Som els que ens diem seguidors de Jesús autèntics faedors de Pau? Quin Nadal hem celebrat aleshores, si no ho fem?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.