Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de setembre de 2010
0 comentaris

D’exposicions per la ciutat de València

     Ja sabeu que m’agrada passejar per la ciutat de València sobretot si vaig d’exposicions. El passat dia 10, ja que el dia 15 iniciàvem el curs, vaig fer una xicoteta escapada a la ciutat per tal de visitar alguna exposició pendent.
     Així al Muvim vaig poder contemplar les exposicions següents:
     L’ESPERIT FUTURISTA EN LA PUBLICITAT ITALIANA, una selecció del Massimo & Sonia Cirulli Archive, New York. És una exposició sobre el moviment d’avantguarda anomenat FUTURISME, promogut per Filippo Tommaso Marinetti, il.lustrador del Manifest del futurisme del 1909.  
     GARDENS OF SAND. Commercial photography in the middle east (1859-1905). Us he escrit el títol en anglés perquè, com és habitual al Muvim -i altres museus de la ciutat- quan s’acaben els fullets -si n’hi ha- en la nostra llengua JA no solen ser reposats. La crisi, ja sabeu, la F1, America’s Cup, etc. Aquesta exposició tanca el 12 del mes que ve i paga la pena de veure. Us trobareu amb veritables joies fotogràfiques.
     Mentre esperava la persona que m’havia de lliurar la motxilla -havia desparegut del seu lloc de feina- em vaig assabentar que el Muvim havia estat l’Hospital dels Innocents, després l’Hospital Provincial i ja des del juliol del 2001 el Muvim. Finalment, els dirigents s’han adonat que és interessant donar a conéixer allò que visiten què ha estat abans. Per cert, la senyora no aparegué i hagué de ser un guarda jurat qui em lliurara la motxilla, tot un clar exemple de com fan la feina alguns funcionaris a la ciutat (i a altres llocs).
     Després vaig visitar El naixement d’una pintura: Del visible a l’invisible, al Museu Sant Pius V.  L’exposició mostra, a través de la reflectografia infraroja, els dibuixos subjacents que van fer un selecte grup d’artistes de la nostra península, italians i flamencs. Aneu si podeu perquè ha estat duta a cap per l?institut Valencià de Conservació i Restauració, el Museu de BBAA de València, el Museu del Prado i la Universitat de Milà.
     I finalment, ja veeu que un dia a València, dóna per a molt, vaig passar pel Centre Cultural La Nau de la UV-Estudi General per tal d’assabentar-me què era això de les Comarques Centrals. Diàlegs amb el territori. Gràcies a la xica que feia de guia em vaig assabentar de què és i que passarà per diverses ciutats del PV, cosa que és d’agrair. En cas contrari, en aqueix moment no funcionava i me’n vaig anar sense veure-ho funcionar. Espere que Gandia, en passar l’any Borja, la duga i poder visitar-la com cal.
     I això va ser tot. Bon dia. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.