Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

Després de tres dies sense entrar-hi…

General

de nou amb totes i tots vosaltres. El motiu de l’absència ja us el podeu imaginar: he estat aquests dies molt ocupat en allò que els "mestres" anomenem "avaluacions" i l’alumnat sol dir "m’has suspés o he aprovat?".

Finalment, hem acabat el curs -oficialment, demà els dies lectius- i ara estem en la programació de les tasques per a setembre de l’alumnat que ha quedat pendent en alguna assignatura.

Ara que ja hem descansat de l’Estatut i del "morro" que li posa la gent del PP al voltant d’aquest i d’altres temes -és un dir, no han admés que han mentit i han perdut les eleccions i seguiran així fins que els passe el que a la UCD per allà els anys vuitanta- us vull fer un últim tast de les coses que el meu alumnat és capaç d’escriure a les proves que han fet aquests dies.

PERLES DE LA PROVA DE 1r B

 

-Paral.lelament, les diferents propostes de normativització quedaren a través de l’institut de l’estat Català. Antoni Malcomer organista el I Congrés… En ortogral: fixa les grafies segons la 1a etimologia, la…

 

-Ortografia: fixà les grafies segons l’estimologia…

-Lèxic: depurà l’idioma del castellanismo i altres barbarismos i l’actualització de l’eliminar l’ar…logia i la intengritat de neuologia (és literal)

 

El promotor principal de la normativitazció va ser Pompeu Fabra. Va escriure diccionaris, gramàtics.

 

La Renaixença va iniciar la literatura catalana i la cultura catalana. Es poden diferenciar tres etapes: 2ª etapa: etapa de plenitud: amb la tornada dels JJFF.

 

El text està escrit en valencià oriental.

 

  1. Una reinterpretació des d’un punt de vista particular, que reafirma una dita castellana que hi ha, que diu "que quién parte i reparte, se queda con la mejor parte".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.