Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de juny de 2006
General
2 comentaris

Després de tres dies sense entrar-hi…

de nou amb totes i tots vosaltres. El motiu de l’absència ja us el podeu imaginar: he estat aquests dies molt ocupat en allò que els "mestres" anomenem "avaluacions" i l’alumnat sol dir "m’has suspés o he aprovat?".

Finalment, hem acabat el curs -oficialment, demà els dies lectius- i ara estem en la programació de les tasques per a setembre de l’alumnat que ha quedat pendent en alguna assignatura.

Ara que ja hem descansat de l’Estatut i del "morro" que li posa la gent del PP al voltant d’aquest i d’altres temes -és un dir, no han admés que han mentit i han perdut les eleccions i seguiran així fins que els passe el que a la UCD per allà els anys vuitanta- us vull fer un últim tast de les coses que el meu alumnat és capaç d’escriure a les proves que han fet aquests dies.

PERLES DE LA PROVA DE 1r B

 

-Paral.lelament, les diferents propostes de normativització quedaren a través de l’institut de l’estat Català. Antoni Malcomer organista el I Congrés… En ortogral: fixa les grafies segons la 1a etimologia, la…

 

-Ortografia: fixà les grafies segons l’estimologia…

-Lèxic: depurà l’idioma del castellanismo i altres barbarismos i l’actualització de l’eliminar l’ar…logia i la intengritat de neuologia (és literal)

 

El promotor principal de la normativitazció va ser Pompeu Fabra. Va escriure diccionaris, gramàtics.

 

La Renaixença va iniciar la literatura catalana i la cultura catalana. Es poden diferenciar tres etapes: 2ª etapa: etapa de plenitud: amb la tornada dels JJFF.

 

El text està escrit en valencià oriental.

 

ESTIMA COM VULGUES!
10.05.2007 | 1.15
Un post més de lèxic (i en van uns quants)
25.11.2006 | 11.54
A General
UN VIATGE AMB IMATGES
17.08.2007 | 9.37

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Una reinterpretació des d’un punt de vista particular, que reafirma una dita castellana que hi ha, que diu "que quién parte i reparte, se queda con la mejor parte".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.