Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

26 de setembre de 2019
0 comentaris

Després de les eleccions (I)

Han passat les eleccions generals, autonòmiques, locals i europees i amb importants novetats i incògites de cara al futur. La configuració dels governs europeus, espanyol, autonòmics i locals ha d’incidir directament en el futur dels agricultors i ramaders i en el món rural. Molts reptes i fronts oberts hem tingut ja aquest estiu i tardor. El govern de l’estat haurà de prendre posició davant la UE sobre la reforma de la PAC 2021-2027, haurà de decidir el marc financer per al mateix període, haurà de votar a favor o en contra dels acords comercials amb Mercosur, Nova Zelanda, etc., és a dir, aquestes decisions les negociarà amb les Organitzacions Agràries i amb les CCAA?

Els governs de les nostres CCAA van a haver de decidir molt de cara al pròxims anys referent a la PAC i als pressupostos de l’Estat i de les pròpies comunitats: quant diner per a cofinançar el segon pilar de la PAC per al desenvolupament rural? quin objectiu es marquen per a la incorporació de joves a l’agricultutura i ramaderia: si volem seguir tenint els mateixos agricultors i ramaders que tenim actualmet, calen 20.000 nous agricultors a l’any a tot l’Estat per a cobrir les baixes que es van a donar per jubilació fins el 2030.

Des de COAG proposen, davant el futur de la UE, més i millor Europa per a enfortir el model social i professional. Una agricultura amb agricultors i agricultores. Avui, Europa s’emmarca en un model determinat, majoritàriament basat en el caraàcter professional, l’eficiència i la sostenibilitat de l’activitat agrària, que conformen els homes i dones del camp que treballen directament les seues explotacions i viuen de la seua activitat. Aquest model lliura béns d’enorme valor a la societat europea, sent proveïdor d’aliments sans, segurs, diversos, assequibles i de qualitat, contribuint així a l’equilibri territorial, participant en la conservació del medi ambient i, en definitiva, constituint una peça clau per al manteniment del teixit social i econòmic de les zones rurals, així com la base per a la construcció d’un potent sector agroalimentari a Europa.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.