Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

27 de gener de 2009
2 comentaris

Des de Santa Maria de Nassiu (o N’Assiu, com li agrada a Esclafamuntanyes)

Sant Enric d’Ossó i Santa Àngela de Merici

A petició de N’Esclafamuntanyes us diré que ja vaig per la segona tanda de rehabilitació (cada tanda són 10 sessions). La cosa va bastant bé. Sols hi ha un xicotet problema (a part del “sofriment” de les sessions): tinc un lligament (o tendó) bastant inflamat i això em provoca dolor en caminar, conduir, etc. Però anem fent. 


Respecte a la garrofera que he triat per al bloc es troba al terme de Benicolet, concretament en una caseta (de l’amic Salva) i sí, ben bé, podria ser el “noviciat” de Santa Maria de Nassiu, des d’on escric habitualment. I ja que estem parlant de Marededéus i coses santes, m’ha cridat l’atenció dues notícies d’aquests dies eixides des del Vaticà. La primera ha estat que Benet XVI haja aixecat l’excomunicació dels bisbes del cisma de Lefebvre. Ni hi entre ni n’isc. Però si tant bé tracta els cismàtics de la Fraternitat de Sant Pius X, no entenc aqueixa dèria amb els bisbes (pocs ja) i els teòlegs de la Teologia de l’Alliberament. Ni tampoc l’actuació que va tenir Joan Pau II amb els jesuïtes, franciscans, etc. Però bé… Al mateix temps que ens assabentàvem d’aquesta notícia coneixíem que N’Alfonso Ruiz de Galarreta havia estat consagrat bisbe als 29 anys per Lefebvre. Aquest bisbe haurà d’integrar-se a la CEE perquè és el superior de la Casa Autònoma d’Espanya i Portugal d’aquesta Fraternitat. Estarem a l’espera de notícies.

I l’altra notícia ha estat la denúncia de desenes de sordmuts italians contra membres de l’Instituto Antonio Provolo de Verona per haver estat sodomitzats i forçats. El que crida més l’atenció, siga o no veritat -d’això ja s’encarregaran els tribunals-, és que un dels “acusats” haja estat el bisbe de Verona, Guiseppe Garraro, difunt i en procés de beatificació. En fi… Bon dia. 

PD: El obispo más joven de España, de Juan G. Bedoya (EL PAÍS)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Hans Küng es una persona que ha estat feta “CALLAR” per la propia curia, si recordem que era la ma dereta de Joan XXIII encara ho entenem mes, i si contem que la primera reunio que hi va tindre Benet XVI va ser amb esta persona, podrem deduir que es una persona perillosa per a la curia vaticana, hui conta amb l’edat de 80 anys, i jo comte amb el seu llibre “Libertad conquistada” , tot i esperant el ultim llibre que encara no ha editat i que supose que deixara la ordre a la seua familia per a que ho faça una vegada ell haja mort, podria ser la desfeta de la estructura de l’actual curia, pero podria ser el principi del nou cami a la fe.
    A mes en el seu llibre que he esmentat es reflexa molt be tot el que has dit sobre el vaticà.
    Per cert podrieu reservar-me una cela aixo si amb internet a Santa Maria de Nassiu o N’assiu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.