Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

24 de juliol de 2009
0 comentaris

Del CRÒNICA virtual

Les i els valldalbaidins ja sabreu que fa unes setmanes que el Crònica no ix en format paper als quioscos de la Vall d’Albaida. La crisi. Ja sabeu que té aquestes coses. Però uns voluntariosos han decidit (cosa que em sembla molt bé) de tirar endavant un Crònica vitual. Seguiré col.laborant-hi (com he fet fins ara en el format paper). A continuació teniu la meua “primera” col.laboració en aquesta nova singladura del CRÒNICA, revista digital de la Vall d’Albaida. Ací podeu llegir l’article Milllor formació que informació? 
PD: També el podeu trobar tot seguit. Bon dia. 

 

Millor Formació que informació?

per Àngel Canet Català.
Les possibilitats són moltes. Però són tantes que quasi no me n’assabente. Perquè em cal temps per tal d’aprofundir en cada una d’elles. Igual és que bufa molt el vent i s’endú de seguida les notícies.

Encara sort que m’arriben les revistes que m’ajuden a pensar, a aprofundir en les coses, a veure les causes i conseqüències. Cada dia arriba una bona ració de novetats. Però, des de quins interessos estan escrites? Em calen informacions i documentació crítica, per tal de poder-me fer un judici seré, equilibrat dels esdeveniments i de les realitats. No tot val. I és molt difícil ser persones crítiques, pensar, aprofundir. Ahí està tota la immernsa campanya al voltant de la pesta aviar –i ara de la grip A-, i tan poquet com es parla dels morts per la misèria. Quant es diu de l’horrorosa violència domèstica i tan poquet sobre la sinistrabilitat laboral, molt sobre el món del joves i poc de la presència dels grans a la vida normal.

Es parla molt sobre el cas Gürtel i a penes res sobre la llei de desenvolupament rural. Se’ns conten les meravelles de la sanitat al pobles però no es diu quants ajuntaments i esglésies estan sense barreres arquitectòniques… i no diguem dels països dels Tercer Món. Normalment no existeixen, no es parla de les seues necessitats brutals i de la seua realitat.

Darrere de cada notícia, darrere de cada informació es veuen ocults molts interessos económics, polítics, socials, religiosos… i allò roí és quan la persona és el que menys importa.

Arribe a pensar, de vegades, que intenten imposar-nos els temes i les realitats, no les que poden resultar més interessants per a nosaltres sinó per a altres fins.

Per això, enmig de tants mitjans de comunicació i informació, opte per llegir-me algun llibre que no siga best seller, algun article d’anàlisi, veure alguna pel.lícula encara que no siga taquillera, o dedicar el temps a escoltar els grans. Igual després no sé escoltar el telenotícies.

Bon estiu!

XEST
12.12.2009 | 5.30
ESUSKADI (2)
18.08.2009 | 1.32

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.