Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

10 de setembre de 2009
0 comentaris

DECÀLEG PER AL NOU CURS

1. Tots ens equivoquem. Converteix en aprenentatge els errors del passat perquè no siguen fre als teus projectes i il.lusions.

2. Expulsa la rutina i l’avorriment de la teua vida. Posa cor en cada cosa que faces, intentant gaudir en els teus treballs i compromisos.

3. No visques queixant-te pel que no tens o no aconsegueixes. Gaudeix del que tens, del que fas, i sobretot, de les persones que t’envolten.

4. Alegra’t pels assoliments dels altres i animals. Valora en tot moment les aportacions dels altres per molt xicotetes que siguen.

5. Pren consciència de les teues limitacions. Amb això viuràs amb realisme i valoraràs les ajudes que els altres puguen oferir-te.

6. Actualitza les prioritats. Posa Déu al centre de la teua vida. La seua amistat irradiarà serenitat davant les dificultats, saviesa davant els reptes, i constància quan et ronde la debilitat.

7. Sigues responsable i no deixes per a demà el que pugues fer avui. Quan arribe la nit sentiràs la satisfacció del deure complit.

8. Reflexiona sobre els fruits del passat curs, i intenta assolir aquells objectius que no foren complits.

9. Viu amb alegria la teua identitat cristiana. Que es note en la teua vida el que ets, creus i esperes. Que se’t veja content   de la la teua pertinença a l’església, de la teua amistat amb Crist.

10. Posa en aquest darrer punt aquell assumpte que saps que cal ser atés sense més demores. Aborda’l avui, que demà pot ser tard.
Ànim en el nou curs!

PD: Traducció del Decálogo para el nuevo curso, d’Ismael Ortiz Company (ALELUYA). Les referències al cristianisme del decàleg podeu substituir-les per aquells elements que guien les vostres actuacions diàries. Gràcies.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.