Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

21 de maig de 2009
0 comentaris

De tot un poquet

Sant Felicià i Donat

Dia de la Diversitat Cultural

Al núm. 1.300 d’EL TEMPS hi ha una Carta al director escrita per Enric Marsol, de Rubí, encapçalada amb el títular “Independetistes” i on afirma que “els espanyols no són independentistes. Consideren l’independentisme com un anacronisme de ressonàncies carlines que els emprenya sobre manera, perquè obstaculitza el seu pretensiós projecte de situar Espanya com a potència mundial (esperem que la crisi els faci caure la bena dels ulls).

Per això m’ha sorprés la diferenciació entre independentistes de dretes i d’esquerres que ha decretat el Partit Independentista Institucional (ERC). Dretes i esquerres són una manera de mirar i d’intervenir en el món, no són un procés. (…) Primer cal que assolim la matafísica de posar-li el cascavell al gat, que després ja accedirem a l’escolàstica de pentinar-lo cap a la dreta o l’esquerra. Amb permís de la liquidat dels temps que corren.”. Trobe que té més raó que un sant. 
 

Una altre text a què vull referència és del núm. 1.298 d’EL TEMPS, signat per Josep Gifreu, és 500.000 signatures!. El text és una invitació a prendre part la ILP per tal de presentar una llei que faça “respectar la lliure circulació de canals en català (almenys) als territoria històrics de la nostra llengua.”. Al text teniu més aclariments i com podeu fer-se “fedataris” d’aquesta ILP.
 
Una altra cosa a comentar és que l’arquebisbe Carlos Osoro va celebrar una missa en valencià a Alzira diumenge. Quan vaig llegir la notícia no m’ho podia creure. Perquè els darrers anys amb la presència de Don Agustín com a arquebisbe, si per alguna cosa es va destacar pel que fa a la llengua pròpia, va ser el “menyspreu” (o millor dir, no tenir-li estima). I com ja he dit en algun apunt anterior, en aquest mes que duu entre nosaltres Osoro, ja ha fet més per la llengua que féu el cardenal durant els 16 anys llargs al nostre arqebisbat. Però hem de recordar que, per fer més, no calia fer molt. Esperem que no siga sols fruit d’una nit d’estiu… o com vulgueu dir-ho. I que n’és, de trist, que un fet que hauria de ser “normal i habitual” esdevinga noticiable… 
 
I per finalitzar aquest apunt d’avui em faig ressò de la notícia que duia LEVANTE-EMV dimarts en la secció d’Esports. La darrera perla de Guardiola és de Xàbia era el titual. S’anomena Xavi Torres i el vérem jugar diumenge contra el Mallorca. Té 22 anys i promet…


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.