Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

4 d'agost de 2011
0 comentaris

De qui depenen? (al voltant de la Llei de Dependència ENCARA)

     Pel que fa a la Llei de Dependència, tenim el que segueix:

  • Hi ha autonomies que sembla que gaudeixen posant obstacles a la Llei, frenant-ne l’acompliment i escatimant recursos per tal de contribuir al desgast del govern que va promulgar la llei. D’aqueixa manera, són els usuaris, gent amb necessitat, els que ixen perjudicats.
  • El retard fa que les suposades ajudes no arriben a persones que tenen cura d’usuaris que han mort aquests darrers anys. Si la polèmica segueix viva, moltes persones dependents van a passar a millor vida sense cap tipus d’ajuda d’aquesta llei.
  • Fa la impressió que la valoració que es fa d’aquestes persones és, de vegades, poc encertada. Perquè ixen a la premsa situacions punyentys que no han estat tingudes en compte. S’imposa una revisió més adient a la realitat.
  • La llei hauria de contemplar un seguiment real: no es pot atorgar l’ajuda a suposades cuidadores o cuidadors que descuiden els seus grans o posen una persona a tenir-ne cura i li donen un sou més baix que l’ajuda que reben.
  • El que sí que queda clar és que tenir aquesta classe d’assignatures pendents amb els nostres dependents està indicant que encara no hem aconseguit els nivells d’equitat i de justícia que serien elementals. I encara diré més, la nostra societat (i alguns polítics del nostre govern PP) que es diu tan “CRISTIANA”, que no tolera que es treguen crucifixos de les escoles i que els col.loca en la presa de possessió (Cotino, president de les Corts Valencianes i antic conseller de Benestar Social), o que no permeten que s’amplie la llei de terminis de l’avortament, etc., hauria de tenir en compte altres aspectes d’elemental HUMANITAT.
  • És allò que podem llegir a l’evangeli de Mateu, 15, 1-9, quan Jesús censura els seus paisans perquè declaren sagrat el seu diner per tal de pagar l’impost del temple. Però, en realitat, aqueix diner hauria hagut d’anar a socórrer els seus pares dependents. Diu Jesús que aqueixa trampa amb l’empar de la religió és una CORRUPCIÓ TOTAL DEL FET RELIGIÓS i Déu no ho pot acceptar. 

Un acudit
07.11.2006 | 7.15
A General
Ací teniu un correu que corre per la xarxa
08.12.2006 | 4.43
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.