Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

28 d'abril de 2013
0 comentaris

DE QUÈ S’ESCANDALITZEN?, del P. Josep Miquel Bausset (LA VEU DEL PV)

Sí, de què s’escandalitzen els qui ara demanen retirar l’exposició que commemora els 30 anys de l’Estatut, si durant els anys 60 i 70 no van moure un dit a favor de la llengua i del País?  

Perquè, ¿de què ha de parlar una exposició, sinó dels fets que han passat i que hem viscut? Hem d’inventar-nos la història o l’hem de falsificar? Hem de perdre lamemòria? No cal a més, recordar l’Estatut d’Elx, la Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià, el Consell Democràtic del País Valencià i la Junta Democràtica del País Valencià? No cal recordar, encara que al PP no li agrade, els protagonistes de la nostra història més recent? No cal reivindicar Joan Fuster, Francesc Burguera, Raimon, Ferrer Pastor, Albinyana, Josep Lluís Barceló, Eliseu Climent, Estellés, Joan Francesc Mira, Vicent Ventura, Sanchis Guarner i molts d’altres? O Germania Socialista, els 10 d’Alaquàs i els Aplecs del Puig? No cal recordar que l’Ajuntament de València te amagat el Penó de la Conquesta, amb les quatre barres que tant escandalitza als qui volen clausurar l’exposició? No cal recordar que el Palau de la Generalitat està ple de Senyeres amb les quatre barres? Clausuraran el Saló de Corts del Palau de la Generalitat amb les pintures de Joan de Sanrinyena, o esborraran eixes Senyeres? Els senyors Castellanos, Bellver, Maluenda o Cotino no entren mai al Saló de Corts de la Generalitat, o entren amb els ulls embenats, o amb una pastilla per no escandalitzar-se?
 

PRESENTACIÓ DEL DICCIONARI CATALÀ-VALENCIÀ-BALEAR, A L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA EL 1951
 
Quins van ser els protagonistes de la nostra història, que corrien davant dels grisos? Qui eren els qui lluitaven contra la dictadura? Certament que no eren els qui ara volen clausurar una exposició que retrata la memòria històrica del nostre Poble! On eren i què feien els anys 60 i 70 els qui volen censurar l’exposició? Què feien  i on estaven quan demanàvem Llibertat. Amnistia i Estatut d’Autonomia? Per què eixe intent en amagar uns fets que van passar, i dels quals no van ser protagonistes els qui ara volen censurar l’exposició sobre l’Estatut? Què feien per la democràcia, per la nostra llengua i pel nostre País, els anys 60 i 70, els qui ara no els agrada vore els fets que vam viure? Per què volen censurar i clausurar l’exposició d’uns actes, que el president Fabra, ha qualificat com a “pàgines brillants de la nostra història”? Els qui volen acabar amb l’exposició, volen carregar-se també el president Fabra? Com pot ser que, fa uns mesos la Conselleria del Sr. Castellanos organitzara l’exposiciò a la Universitat d’Alacant i ara demane que siga clausurada?

Per què els qui s’escandalitzen d’una exposició, no s’escandalitzen de l’atur, que ha augmentat en 27500 valencians en relació a l’últim trimestre de 2012? Què passaria amb els qui volen clausurar l’exposició, si amb aquestes dades d’atur hi haguera el Sr. Zapatero de president del govern central, en compte del Sr. Rajoy?

Hem d’amagar la nostra història? O pitjor encara: l’hem de falsificar? O bé hem de reivindicar i recordar als jóvens de hui, uns fets que hem viscut i que van passar? Per què ens volen als valencians amb un alzhèimer històric i nacional? I és que encara que vulguen amagar la realitat, no la podran esborrar! Ni ens la podran fer oblidar!!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.