Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

30 de desembre de 2008
4 comentaris

De l’amistat virtual

Ja feia temps que volia escriure, encara que breument, sobre aquest tema. I és que, des que tenim al nostre abast la xarxa d’internet (alguns amb una connexió que fa pena), ens hem pogut retrobar i trobar noves amistats, fetes i/o renovades a través de la xarxa. Ho dic perquè ha estat així. Tot va començar un bon dia en què vaig obrir el meu bloc (prompte farà tres anys). D’aquesta primera experiència haig de destacar -no voldria dir noms perquè me’n deixaré algun-, sobretot, Josep Blesa Morante, Toni de l’Hostal i Tot a floretes. A través de tots tres vaig conéixer altres persones que tenen aquest “vici” d’escriure. 

Una segona tanda foren els companys de bloc, coneguts a iniciativa de Josep Blesa Morante i la trobada a Alcanar. Allí ens reunírem un bon grup de blocaires (o blogaires) d’aquesta santa casa (i d’altres cases no menys santes). Un salut i record a totes i tots els que tingueren a bé fer cap un dia a Alcanar i obrir-nos a noves i enriquidores coneixences. 
Un altre apartat d’amistat de xarxa són els retrobaments amb exalumnes. Penseu que ja duc anyets en açò de l’ensenyament i que, si hi ha algun grup d’edat i/o tasca que es mou de pm per la xarxa són la gent que estudia o ha estudiat els darrers 10 o 15 anys. No diré cap nom… me’n deixaria molts. El que sí que haig de destacar és que aquest grup sol anar més pel que són els fotologs (una imatge i un poquet de text i que les amistats comenten). I precisament a partir dels fotologs també he fet coneixences… amics d’exalumes, grups de música, dansadors, dimonis, etc.
I arribats a aquest punt haig de destacar la trobada amb dos amics a qui vaig conéixer ahir a Castelló de la Ribera. Quedàrem cap a les 17h00. Més o menys va ser fàcil de trobar-nos. Després de dues telefonades ja fou tot senzill. I un cop trobats, ens anàrem a un café anomenat “Els quatre gats”. Allí xerràrem, ens férem alguna que altra cerveseta, m’informaren sobre les activitats que duen a cap aquests dos “malalts del seu país”, etc. I és que, quan et trobes amb gent que s’estima de veritat el seu país, que parla la seua llengua, que té clar quin ha de ser el nostre futur, etc. és com si renasqueres (i ho dic perquè qui em coneixeu sabeu que ja tinc una edat almenys “respectable”. Ja feia temps que volia haver passat i conegut aquesta gent però darrerament amb el tema “menisc” no he pogut fer tot allò que m’hauria agradat. I aquestes dues coneixences van ser fetes a través del fotolog. El primer, Bryan, té bloc i fotolog. El segon, Tonet, ens ha dit que ha començat un bloc i té fotolog. I tots dos són valencians. Amb això ja està dit “quasi” tot. Si voleu més informació sols cal que aneu als enllaços que us he deixat al llarg del text.

PD: I per acabar vull animar a algun/a amic/ga a iniciar el seu bloc (o blog) ja… penseu que d’ací un dia ja estarem en l’any 2009 i ja sabeu allò que hem dit sempre…    I la imatge que il.lustra el post l’he extreta del fotolog de Tonet. Bon dia.

I us deixe algun text de la xarxa:

1. Eucaristía de doce en Colón, Juan G. Bedoya (EL PAÍS),
2. La homofobia divide a la ONU (EL PAÍS) i
3. Cómo combatir el fracaso escolar (EL PAÍS) 

23 de febrer de 1981
23.02.2009 | 12.49
20 de desembre de 2006
20.12.2006 | 8.58
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Es veritat que la Xarxa ens ha donat per a molt i molt mes, hem fet nous grups d’amics qu’en alguns casos ni es coneixem, aixo si en la la llengua del nostre pais, millor escrita o pitjor, i segur que amb moltes faltes d’ortografia com es el meu cas, segur que per perea i poques ganes de millorar, que no d’apendre.
    Poc apoc farem mes cami, mes territori, mes amics, i com no mes llengua.

  2. La veritat és que va estar un plaer trobar-me amb tu, i conversar un poc, la veritat és que açò d’Internet i les seues eines, i xarxes socials van molt bé per a millorar cada dia, llegint, i estant sempre a l’última, i sobretot coneguent a gent nova que et donen les seues experiències i amistat, per arribar a ser millor.

  3. i a més estem a prop, o siga que quan vulgues podem quedar per esmorzar, en qualsevol d’aquestos pobles que tan bé descrius
    salut i bona entrada al 2009
    Roger 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.