Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

6 d'octubre de 2012
4 comentaris

Davant el text que la CEE (Conferència Episcopal Espanyola) ha tret a la llum

fa uns quants dies, us deixe aquest text de Joan Solé, del diari EL PUNT+AVUI:

 

L’Església catalana respon a Rouco apel·lant al respecte

Replica la “nació única” dels bisbes espanyols amb una defensa de la legitimitat de “totes les opcions”

Quasi vint-i-quatre hores després de conèixer el rebuig de la Conferència Episcopal Espanyola al procés iniciat a Catalunya cap a l’estat propi, traduït en una defensa de la “nació única”, els bisbes catalans van respondre amb un desmarcatge. I, en un comunicat, van deixar clara “la legitimitat moral de totes les opcions polítiques” que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles.

La Conferència Episcopal Tarraconense se situava així en una posició més neutral, que justificava amb l’argument que als eclesiàstics no els correspon “optar per una determinada proposta” davant els “reptes” plantejats per Catalunya. A diferència dels seus homòlegs espanyols, han decidit veure com avancen els esdeveniments polítics i aposten per la via del diàleg i l’entesa de totes les parts per assolir solucions “justes i estables” que fomentin la solidaritat i la fraternitat. Això sí, subratllaven la necessitat de “respectar els principis ètics fonamentals”, com “el valor de la democràcia, el diàleg i la voluntat d’acord”.

D’aquesta manera els bisbes catalans han respost a la polèmica que va iniciar la Conferència Episcopal Espanyola fa dos dies en el text Davant la crisi, solidaritat, en què considerava inadmissible negar “unilateralment” la sobirania espanyola i en què demanava en un moment de malestar trobar un punt de “bé comú” que no promocionés aspiracions econòmiques o polítiques en particular, entre altres coses, perquè “cap” dels pobles o regions que formen part de l’Estat espanyol es podien entendre tal com són avui si no haguessin format part de la llarga història “d’unitat cultural i política d’Espanya”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Això que dieu “catalana” depèn, adiministrativament, de quelcom tant espanyol com és la Conferencia Episcopal Española. I no deixa de ser una sucursal de la casa matriu anomenada Vaticà. Per a mi, és més “catalana” l’Església de l’Assemblea de Germans del costat de casa o l’Església de Filadelfia del barri, que no pas la parròquia catòlica “romana” (pas catalana!).

    Atentament, i feliç Dissabte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.