Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

13 de setembre de 2015
0 comentaris

Crist del Miracle, de Llosa de Ranes

Essent les estacions del Via Crucis, acompanyats, pels xiprers del jardí de l’amargor i davall la mirada del castell de Xàtiva, descobreix el pelegrí l’ermita dedicada al Crist del Miracle.

La recollida placeta amb la creu de pedres i la casa de l’ermità annexa, abriguen el santuari unit històricament al terratrèmol de Montsesa. En els gojos a més es canta la curació d’un xiquet tolit i la protecció front a les febres, ofegaments i pèrdues. Posteriorment el temple fou profanat i la imatge destruïda. Conclosa la contesa es vas procedir a la renovació integral de l’edifici, entronitzant la imatge actual, obra de Joaquim Vila.

El caminant descansa la mirada sobre les línies barroques. els retaules de ceràmica,. l’òcul, la cornisa, la creu de pedra, els retaules, façana i la torre quadrada del campanar, ustòdia de la campana “Sant Tomàs”, fosa per Joan Baptista Roses (Atzeneta d’Albaida) el 1039. S’hi va gravar el nom del coadjunctor En Jenaro Tortosa López.

Un cartell induica: si desirtja obtenir ciris d’ofrena al Crist, passe per la casa de l’ermità, família mercè a l qual l’ermita es troba oberta, i s’hi pot entrar i resar davant la Mare de Déu dels Desemparats, Crist de Natzaret, en la Columna i Jacent i dels Dolors, santa Anna, Sant Nicolàs de Bari, i oferir un ciri al Crist, que amb el rostre inclinat i la mirada serena penetra l’ànima.

Lectura: Lluc 19, 38.

BENICOLET EN FESTES (3)
05.08.2007 | 12.07
SANT ANTONI ABAT (o del porquet)
17.01.2007 | 7.18
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.