Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

11 de maig de 2015
0 comentaris

Crist de l’Agonia d’Antella

Cap a l’Assut d’Antella s’encamina el pelegrí. En el camí, treu el cap el Calvari, que el condueix com si fóra una sèquia cap al riu de les aigües vives.

Una tanca de ferro li impedeix assolir el cim. Observa amb atenció, fixant la mirada als graons amples, on s’anota en rajola “AÑO-1967”, les estacions gòtiques amb les rajoles, amb la singularitat de ser il.luminada cada capella per una bombeta,. La façana és blanca, amb porxe enreixat, òcul, cornisa mixtilinia, espadanya, i creu de ferro. Mentre observa, ix de la casa l’ermitana, Glòria. Ella hi viu amb la seua família, l’olivera i el pouet. Li obri i ascendeixen cap a l’ermita.

En el porxe els sants Josep i Vicent, pintats per J. Pla en sengles retaules de ceràmica valenciana, el saluden. I en entrar el pelegrí no pot més que sorprendre’s davant la bellesa d’aquesta “capella Sixtina de la Ribera”, foren pintats l’any 2000, pel jove artista Josep Antoni Espinar, que ara és famós”, a ells se suma la representació de la Verònica. Així és, natural d’Alzira, va estudiar el BUP a l’IES Rei En Jaume.

En les seues paraules l’amor de tantes dones que tenen cura de les ermites en els nostres pobles. La bellesa del lloc, els quadres i les imatges submergeixen a l’orant en el Misteri Pasqual: Jesús el contempla des del Sagrari, presència viva de la Passió. A la part alta el Crist de l’Agonia, representació dramàtica i serena a la vegada de qui crida i confia. En aquest claustre d’oració s’uneixen una icona de l’Anàstasis i la fotografia de la Pietà, ambdues dutes de Roma i les imatges de la Mare de Déu dels Desemparats i els sants Anna, Policarpi, Llúcia i Bàrbara.

Lectura: Salm 103, 3-4

EL PUIG DE SANTA MARIA
23.11.2011 | 6.20
DE TOT UN POQUET
23.12.2008 | 12.15
La papallona blava
29.07.2010 | 4.43

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.