Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

25 d'agost de 2014
0 comentaris

Crist de la Providència de Meliana

Adreçant-nos cap al mar per la carretera que condueix al barri de la Roca, es troba, acompanyada per un col.legi i el poliesportiu el lloc del qual va escriure el sacerdot en Josep Sanchis Sivera: “l’altra ermita que existeix al Calvari es va construir el 1736 amb l’advocació del Santíssim Sacrament”.

Davant del lloc que ocupava aquesta fou alçada el 1956 l’actual i remodelada durant els anys 90. Fou dedicada al patró de Meliana, el Crist de la Providència, i constitueix el cor del via crucis i el jardí circumdant.

Destaca en la façana la gran porta de ferro i vidre, pòrtic per què s’accedeix a l’interior, de planta quadrangular amb absis, de murs molt alts amb pilastres incrustades que sostenen la cúpula i el seu tambor. Aquesta sustenta en la part exterior un pinacle amb una senzilla creu de ferro. El terra és de mosaic, i s’obrin a les parets laterals finestrals amb arcs torals que il.luminen el lloc amb la llum de la Mediterrània. Davall la closca de l’absis es venera la imatge del Crist titular, amb les seues andes i dos àngels en actitud d’adoració, obra de Josep M. Rausell.

Sobre l’absis s’alça l’espadanya amb la campana de 41 cm de diàmetre i 40 kg de pes, que fou fosa el 1948. S’hi troba l’epígraf següent: MELIANA AÑO 1948 * STMO CRISTO DE LA PROVIDENCIA; M: (00) Sant Crist, (03) marca de fàbricas, FUNDICIÓN/DE/CAMPANAS/DE/ROSES HNOS/SILLA VALENCIA, (06) JHS, (09) anagrama de Maria.

Lectura: 1 Re 8, 27-30

»Però, ¿és que Déu podria veritablement residir a la terra? Si ni el cel ni el cel del cel no poden contenir la teva immensitat, molt menys aquest temple que jo t’he construït. Però tu, Senyor Déu meu, presta atenció a la pregària i a la súplica d’aquest servent teu. Escolta el clam i la pregària que aquest servent teu t’adreça avui. Tingues oberts els ulls nit i dia sobre aquest temple, sobre el lloc del qual tu vas dir: “Aquest lloc portarà el meu nom”, i escolta la pregària que el teu servent adreça vers aquest lloc. Escolta la súplica del teu servent i d’Israel, el teu poble, quan preguin de cara a aquest lloc. Escolta des del lloc on habites, des del cel: escolta i perdona!

Oració: Pare. Amb el rei Salomó durant la consagració del temple dedicat a qui “l’univers en tota la seua immensitat no et pot contindre”, unit a les pregàries dels teus fills, homes i dones que troben en aquest lloc el Déu que escolta, et demane per ells. Per totes les persones que cerquen en la imatge del teu Fill consol en l’aflicció i goig en l’alegria. En silenci pregue per ells.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.